Svéd valóságshow-t forgatnak a Balatonon

2011.09.06. 09:55
A Mesterek mestere című svéd és norvég közszolgálati műsorban élsportolók szerepelnek. A Magyar Turizmus Zrt. azt várja, hogy a valóságshow miatt északi turisták lepik el a Balatont.

A Kreatív Online cikke szerint Magyarországon, a Balaton-felvidéken forgatják a svéd és norvég közszolgálati adóknak a Mestere mestere (Mästarnas Mästara) című valóságshow-t, amiben korábbi élsportolók szerepelnek.

A szeptemberben zajló forgatás a Magyar Turizmus Zrt. és a a Meter Film & Television AB svéd produkciós iroda együttműködésében zajlik. A kilencszer egyórás valóságshow-ban a sportolóknak különböző feladatokat kell teljesíteniük ahhoz, hogy elnyerjék a Mestere mestere címet.

A svéd SVT-1-en, és a norvék NRK közszolgálati adón a valóságshow korábbi szériáinak egyes adásait 800 ezer – 2,3 millió ember nézte. A tévén kívül a sajtó is folyamatosan hírt adott a műsorral kapcsolatos hírekről, így a Magyar Turizmus Zrt. becslése alapján a mostani forgatás 300 millió forintos hírértéket generál majd – tudta meg a Kreatív Online.

A hírek szerint a 2009-es, Máltán forgatott sorozat adását követően meg kellett duplázni a Máltára irányuló légi kapacitást, és a Norwegian légitársaság is menetrendszerinti járatot indított a szigetországba.

A Mesterek mestere nem az első svéd tévés produkció, amit Magyarországon forgatnak az idén, júliusban az Egyedülálló anyát keresek című valóságshow egyes részeit szintén a Balatonnál és Budapesten készítették el.