Mindenki az X-Faktort nézi

2012.09.18. 16:12
Saját magát is képes volt felülmúlni az RTL Klub tehetségkutatója, a múlt heti adást 2 millió 224 ezren nézték, a tévé előtt ülők majdnem fele. A csatorna teljesen letarolta a nézettségi toplistákat, a TV2 elbukott.

Most már semmi meglepő nincs abban, hogy az RTL Klub lemossa a TV2-t a nézettségi versenyben. A tendencia hetek óta tart, a csatorna őszi műsorrendje megsemmisítő vereséget mért a késlekedő TV2-re.

Már most lenyomták a saját rekordjukat

A 18-49-es korosztályban a Top21. helyig, teljes népességben a Top11. helyig ők birtokolják a legnépszerűbb műsorok listáját, a listák elején pedig természetesen az X-Faktor áll, amit 2 millió 224 ezren néztek (48,8 százalékos közönségarány). A tehetségkutató 3. adásának nézettsége nemcsak a másodikat (1,981 millióI) múlta felül, hanem a tavalyi adatait is, az X-Faktor 2. harmadik válogatását 2 millió 112 ezren nézték. Ráadásul a második szériában egyszer sem jött össze ekkora közönségarány, akkor a legmagasabb 48,5 százalék volt.

Cserébe a fiatalok a múlt héten gyakorlatilag csak az RTL Klubot nézték, a listán az előkelő Top2. helyet érte el a Hayden Christensen főszereplésével készült Hipervándor című sci-fi, de a Steven Segal-féle Megmentő is jól szerepelt a 469 ezres nézettségével (Top8., 29,5 százalékos közönségarány). A Barátok közt természetesen mind az öt epizódjával felkerült a tizes listára, ahol még megtalálhatjuk a Fókuszt és A gyanú árnyékában csütörtöki részét is.

Utóbbi úgy látszik inkább az idősebbeket fogja meg, a 4+-osoknál ugyanis a dokureality négy helyet vitt el a múlt héten a tízből. A legnézettebb csütörtöki epizódja a Top2. helyen landolt 1 millió 462 ezer nézővel és 33,5 százalékos közönségaránnyal, ami az amatőr szereplős sorozat felívelését vetíti előre, hiszen múlt héten még csak 1,3 millióval jutottak fel a listára.

A TV2 a fiatalok között a Jóban Rosszban szerdai adásával küzdötte fel magát a Top22. helyre, de az 50-es listán is csak a Naplót (Top32.) és a Tényeket (Top40.) találjuk tőlük a saját gyártású műsorok közül. A teljes népesség körében kicsit jobban állnak, ott a Tények csütörtöki kiadása a Top12. helyet szerezte meg 1 millió 234 ezer nézővel, és a Jóban Rosszban is a Top16. legnézettebb műsor címével "büszkélkedhet".

Az örök második csatorna csak azon a listán szerepel jobban, amelyikre egy műsor csak a legnézettebb adásával kerül fel. Ott a teljes népesség körében három helyet is megszereztek a tízből (Tények, Jóban Rosszban, Napló), de a 18-49-es korosztályban ezen a válogatott listán sem kaptak helyezést az első tíz között.

A köztévének a múlt héten egyik műsorával sem sikerült beküzdenie magát a Top50-es listákra. S bár húzóműsornak szánhatták, még a Nemzeti vágta közvetítését is csak meglepően kevesen, 442 ezren nézték vasárnap, igaz, a 15,5 százalékos közönségarányával a saját listáján megszerezte az első helyet.

Tíz százalék felett teljesítő műsora ugyanis alig van az m1-nek, a Híradónak is csak négy napon sikerült ezt hoznia (360 - 479 ezer néző), ezen kívül a Telesport és a Fizessen, nagysád! című Kabos Gyula-mozi volt képes erre a "bravúrra". Nem véletlen, hogy tovább csúszik a köztévé főműsoridős közönségaránya is, a múlt héten már csak 4,7 százalékot hoztak, ami nem elég, hogy már csak az 5. helyre volt elég, hanem majdnem két százalékkal kevesebb, mint amit az olimpia vége után mértek (6,5).