Elvérzett a TV2

2012.09.11. 11:47
Megsemmisítő vereséget mért az RTL Klub a TV2-re a múlt héten, 18-49-ben a Top20., teljes népességben a Top12. helyig ők uralják a népszerűségi listát. A főműsoridős közönségarányuk már majdnem dupla annyi, mint a TV2-é, egyedül a Dallas nem hozta az elvárt számokat.

A múlt héten folytatta menetelését az RTL Klub őszi műsorstruktúrája, a Dallast leszámítva minden bejött nekik, de nagyon.

Az X-Faktor az év legnézettebb műsora

Az X-Faktor második adása még az elsőt is lenyomta, a teljes népesség körében majdnem kétmillióan látták (1,981 millióan), az éppen tévé előtt ülők 45,4 százaléka. De még ezt az arányt is felülmúlta a 18-49-es korosztály, aminek 53,9 százaléka választotta a tehetségkutatót szombat este. Nem véletlenül lett ez az adás az év legnézettebb műsora.

nezettseg 36

Az amatőr szereplős A gyanú árnyékában első hete szintén meghozta a sikert a csatornának, a múlt csütörtöki epizódot 1,3 millióan nézték, ezt csak két Barátok közt rész tudta felülmúlni a teljes népesség körében. A dokureality háromszor is szerepel a 4+-os toplista első tíz helyezettje között, amire a napi szappanopera egyes epizódjain kívül felfért még a Fókusz hétfői kiadása is.

A reklámozóknak legfontosabb korosztály egyértelműen az RTL Klub mellett tette le a voksát a múlt héten, a toplista első 20 helyén ugyanis csak ez a csatorna szerepel. A fiatalok az X-Faktor után a Die Hard 4. részét imádták a legjobban, a tévé előtt ülők 41 százaléka nézte az izzadó Bruce Willist, míg a konkurens TV2-n futó A katedrálist csak 4,5. A Barátok köztön és a Fókuszon kívül felfért még a Top10-be a Dr. Csont hétfői része és a vasárnap esti Zsenikém című vígjáték is.

A Dallas azonban úgy tűnik, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, teljes népességben mindössze a Top42. helyet szerezte meg 918 ezer nézővel, pedig két héte Jockey még 1,2 millió embert vonzott. De a fiatalok körében is csökkent a népszerűsége, mindössze 421 ezren nézték (Top15.), pedig két hete még bőven félmillió néző felett teljesített.

Csúsznak a lejtőn

Az RTL Klub ennek ellenére megalázó vereséget mért a TV2-re, főműsoridős közönségarányuk már majdnem a duplája a konkurens csatornának (28,9 - 16,5 százalék), ráadásul míg a TV2-nek csak egytized százalékot sikerült javítania két héttel ezelőtti eredményén, addig az RTL Klub menetelése megállíthatatlannak tűnik: egy hónapja 19,5, 3 hete 21,8, 2 hete 25,2, most pedig 28,9 százalék.

A TV2 erőtlenségét mutatja, hogy a teljes népesség körében csak a Top13. helyre jutottak fel a Tények hétfői adásával, 18-49-ben pedig csak a Top21. helyet szerezték meg a Házinyuszi című vígjátékkal. De utóbbi kategóriában a Top50-ből is csak 18 helyet birtokolnak (Jóban Rosszban, Tények, Napló, NCIS).

Az m1 teljes népességben láthatatlan maradt a legnépszerűbb műsorok listáján, de a fiatalok is csak a Forma-1 miatt választották a múlt héten (Top30. hely, 337 ezer néző). Nem véletlen, hogy tovább romlott a főműsoridős közönségarányuk: egy hónapja 6,5, 3 hete 5,9, 2 hete 5,7, múlt héten 5,2 százalék. Ezzel az eredménnyel továbbra is a Cool (5,6 százalék) mögött végeztek a 4. helyen, őket a Viasat3 (4,9) és a Film+ (4,5) követi.