Berobbant a Szombat esti láz

2013.03.12. 13:14
Az RTL2 show-jának első adása meghozta a csatornának a sikert, 10,2 százalékos közönségarányt ért el a fiatalok körében a kábelcsatornák versenyében. De A Nagy Duettnek sincs miért szégyenkeznie.

A celebes, táncos műsor szombat este lenyomta az összes kábelcsatornát, sőt, a 18-49 évesek körében mért 10,2 százalékos közönségarányával a harmadik legnézettebb csatorna lett az RTL Klub.

Bálint Toncsi sírdogálását (kritikánk itt olvasható) csak a TV2-n ment Múmia (17,7 százalék), 21 óra után pedig az RTL-s A bérgyilkos (17,8 százalék) tudta lenyomni a fiatalok körében. A negyedik nyertes a szombat esti versenyben a Film+ volt az este kilenckor kezdődött A szállító című filmmel.

nezettsegtorta

Az RTL2 konkurenciája, a SuperTV2 vasárnaponként adja saját celebes showműsorát, A Nagy Duettet, ami még mindig szép eredményeket ér el ( aműsor első adását február 10-én 10,1 százalék nézte). A most vasárnap esti adást a reklámozóknak legfontosabb korosztály 9,2 százaléka nézte, amivel a csatorna aznap estére szintén megszerezte a 3. legnézettebb csatorna helyezését.

A múlt héten nem nagyon volt változás a teljes népesség körében legnépszerűbb 10 műsor tekintetében, a sort természetesen a Barátok közt öt része kezdi, utána a 6-7. és a 9-10. helyet az RTL Klub Híradója foglalja el, közéjük pedig a szintén RTL-n sugárzott Cobra11 ékelődik be.

A fiataloknál az 5. helyig szintén a Barátok köztöt találjuk meg, a folytatás viszont változatosabb, a Top6. A fantasztikus négyes és az ezüst utazó című film lett, majd jön a Cobra11, A zöld íjász című szuperhősös sorozat, a Fókusz és A mentalista - mind RTL Klubos műsor.

Míg február végén még azt írtuk, hogy nem dőlt el a csata az RTL Klub új konstruált realityje, az Éjjel-nappal Budapest és a TV2 dokurealityje, a Családi titkok között, ez a múlt hétről már nem mondható el. Az RTL Klub szériája ugyanis mind az öt napon megverte a konkurenciát (19-22,9 százalékos közönségarány, 336-395 ezer néző). Ez meglátszik a toplistán is, ahol a 12-14., 16. és 27. helyet szerezték meg VV Anikó albérletbeli kalandjai. A teljes népesség körében azonban fordított a helyzet, ott a Családi titkok és a 40 milliós játszma nyerte minden nap a főműsoridős versenyt.