A bulizó fiatalok a Berényi klán trónjára törnek

2013.03.26. 11:58
Eddigi legjobb eredményét érte el az Éjjel-nappal Budapest, a reklámozóknak legfontosabb korosztályban a 6. helyig küzdötte fel magát a sorozat.

Felborulni látszik az erősorrend a 18-49-es korosztály körében, míg március közepén még csak a Top12. helyen találtuk meg az RTL Klub új konstruált reality sorozatát, a múlt héten már a Top6. helyen szerepelt.

A legnézettebb csütörtöki rész 27,4 százalékos közönségarányt ért el, 512 ezren nézték, és ezzel az eredménnyel az RTL Klub már méltán büszke lehet újszülöttjére. Olyannyira, hogy a bulizó fiatalok már a Berényi klán trónját veszélyeztetik, míg évek óta megszokott jelenség, hogy a Barátok közt öt része foglalja el a legnézettebb műsorok toplistájának első öt helyét, a múlt héten ez már nem így volt, a pénteki Barátok közt ugyanis lecsúszott a 12. helyre.

A 20 legnézettebb műsor a 18-49 évesek körében
A 20 legnézettebb műsor a 18-49 évesek körében

Ráadásul az Éjjel-nappal Budapest már nem csak a fiatalok körében népszerű, míg március közepén a teljes népesség körében még a TV2-n futó Családi titkok volt a nyerő, mostanra mindössze egy napon tudták megverni az albérletben játszódó sorozatot. A 40 milliós játszma szintén áldozatául esett az RTL KIub jól felépített műsorstruktúrájának, a Híradó és a Fókusz minden nap lenyomta Rákóczi Ferit.

A TV2 így sem teljes népességben, sem pedig a 18-49 évesek körében nem tudott nyertes főműsoridőt produkálni a múlt héten. Pár apróbb sikerük azért volt, a Frizbi második fél órája verte a Házon kívült, a vasárnapi Tények 4+-ban a Top15. helyen végzett, és az Irigy Hónaljmirigy-show szombati adása jól végzett a fiataloknál, az idősebbek azonban inkább Borbás Gasztroangyal Marcsit választották.

És ha már az m1, akkor érdemes megnézni, hogy milyen hatással volt az emberekre a köztévé szinte nem is létező tavaszi műsorstruktúrája. Mint megírtuk, az m1 Jakupcsek Gabriella napi talkshow-jával, Borbás Marcsi Életművészek címmel indult heti műsorával, a Hacktion 4. évadával, és a Maradj talpon! feltámasztásával pipálta ki ezt a feladatát, ami meglehetősen kevésnek tűnik az MTVA 78 milliárdos éves költségvetése mellett.

A Ridikül a 4 évesnél idősebbek körében, 6,8-8,8 százalékos közönségarányt ért el, ami köztévés szemmel átlagosnak mondható. A 237-324 ezer néző ugyan jóval kevesebb, mint ahányan Gundel Takács vetélkedőjét (370-438 ezer) nézik, de jóval több, mint ahányat Nagy Ervinnek sikerült a képernyő előtt tartania (155 ezer). Kálomista Gábor sorozatának negyedik évadának első része szintén nem akasztotta ki a nézettségmérőket, 6,2 százalékos közönségarány mellett 319 ezren követték.

A fiatalok körében azonban nem már korántsem végzett ilyen jól Jakupcsek műsora, a 28-57 ezer közötti nézőszámot még az előtte futó Rex felügyelő is überelte minden nap. Az Életművészek első adása sem érte el ezt a közönséget (2,8 százalékos közönségarány, 55 ezer néző), de a Hacktionnek sincs miért büszkének lennie (3,1, 60 ezer néző).

Az m1 a múlt héten mégis felkerült a legnézettebb műsorok térképére, ezt azonban a Forma-1-nek és a román-magyar meccsnek köszönheti, utóbbit 980 ezren látták.