Zombinővel folytatják a Társas játékot?

2013.05.08. 14:27
Ősszel mutatják be a Társas játék című sorozat második évadát. Az izraeli sorozat folytatását már magyarok írták. Nemsokára készült a Terápia folytatása is, és utána akár egy teljesen magyar sorozatba is belevághat az HBO.

Ma hajnali ötkor kezdődött a Társasjáték című HBO-sorozat második évadának forgatása. Ez az első olyan HBO-sorozat Magyarországon, ami nem átírat, hiszen az izraeli forgatókönyv alapján forgatott első évad sikere után először nálunk folytatták a történetet. A Társasjáték második évadát egy háromfős magyar forgatókönyvíró stáb fejlesztette, az eredeti történetet író izraeli szakemberek nem is szóltak bele a történet alakulásába, teljesen szabad kezet adtak a magyar HBO-nak. A sorozat első évadát egyébként az HBo Kelet-Európában több helyen sikerre vitte, Szlovákiában pedig éppen most készül az első évad.

Több humor

A Társas játék folytatása pár héttel az első évad után veszi fel a történetek fonalait, és ezúttal is Rényi Dávidról, a reklámcég vezetésébe megfáradt bicikliszervíz-tulajdonosról szól majd. Meg persze Gabiról, a hatalmas orrú könyvelőről, és Ivánról a kopaszodó feleségkerülőről, valamint az ő szeretőikről, meg a köztük feszülő kapcsolati hálóról. És persze ismét nagy szerepet kap majd Budapest, annak is legbelsőbb kerületei, ahol sok a romkocsma, a bicikliszervíz és a szerelem.

20 tarsasjatek ep02 hi-res still 012

A történetről annyit lehet tudni, hogy Dávid állítólag ebben a részben már nem csak sodródik az eseményekkel, de megpróbálja alakítani is az életét. Annyi biztos, hogy a sorozatban szerepet kapott ismét Básti Juli, pedig karaktere, Rita az első évad végén meghal. Rita a második szezonban is ott lesz azonban, de nem támad fel, nem derül ki, hogy csak tetszhalott volt, nincs ikertestvére, nem csak egy álomkép, mint Magdi anyus, és még csak nem is derül ki, hogy az előző 13 részt csak Pamela álmodta, mint a Dallasban. Ezek alapján egy zombiszál sem kizárt a Társas játékban, de azért a műfaj miatt nem túl valószínű.

16 tarsasjatek ep02 hi-res still 008

Az eredeti, izraeli sorozat a A When Shall We Kiss a magyar változatnál borongósabb, melankolikusabb volt, Vészics Andrea forgatókönyvíró szerint a második évad még markánsabban eltér majd az eredetitől: több lesz benne a humor, a helyzetkomikum, és reményeik szerint sokkal sűrűbb, izgalmasabb lesz a történet, miközben azért a drámai pillanatokat sem igyekeztek kispórolni a 13 részes évadból.

Folytatódik az HBO Társas játéka!

Jön a Terápia 2

A sorozat első nyolc részét Herendi Gábor, a többi epizódot pedig Fazakas Péter rendezi, Fonyó Gergely, az első évad társrendezője ezúttal nem szerepel majd a stáblistán. A rendezők vizuális szempontból szeretnék fejleszteni a sorozatot, moziélményre törekszenek, ami feltehetően több kamerabeállítást és mozgalmasabb képi világot jelent majd.

A sorozatba több új nagy nevű színészt is írtak a forgatókönyvírók, állítólag 5 új karakter, néhány gyerekszereplő és három kutya is feltűnik majd a 13 részben, vagyis ezúttal minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetett a produkció a finoman dekoltált csöcs-szőrős kisállat-cuki gyerek sikerrecept eddig kicsit alul adagolt két összetevőjére is.

Ha minden az HBO tervei szerint halad, akkor már ősszel műsorra tűzik a Társas játéj új évadát, utána pedig információink szerint a Terápia folytatásán dolgozik majd a csatorna. Az első karaktereiben, történetvezetésében is teljesen magyar fejlesztésű sorozat pedig vélhetően 2014 végén kerül majd az HBO-ra, úgy tudjuk, hogy a csatorna már most válogatja azokat a szinopszisokat, amikből nemsokára magyar sorozat készülhet.