Jogszerűen tüntettek a tévészékház előtt

2014.02.04. 17:35

Nagy-Navarro Balázs és Kembe Sorel megnyerték az MTVA ellen indított magánháborújukat, írja a nevek konkretizálása nélkül a birosag.hu. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság ugyanis első fokon teljes terjedelemben elutasította az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap ellenük birtokháborítás miatt indított keresetét, miszerint tüntetésükkel és éhségsztrájkjukkal akadályozták az épületbe való bejutást.

Íme a hivatalos közlemény:

A Fővárosi Törvényszék a 2014. február 4-én kihirdetett ítéletében helybenhagyta a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság ítéletét, amellyel az elsőfokú bíróság elutasította a Mádiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap felperes N.-N. B. és két társa alperesek ellen birtokvédelmi ügyben hozott jegyzői határozat megváltoztatása és birtokháborítás megállapítása iránt előterjesztett keresetét. A másodfokú bíróság ítélete szerint az elsőfokú bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján helyesen jutott arra következtetésre, hogy az alperesek nem követtek el birtokháborítást a felperes sérelmére a felperes székháza előtt tartott demonstrációjuk során 2012. november - december hónapokban, és az I. r. alperes birtokháborításért való felelősségét nem alapozza meg az a tény sem, hogy ő volt a demonstráció egyik szervezője.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Nagy-Navarro Balázs, Kembe Sorel, Szávuly Aranka és sok más hozzájuk csatlakozó tüntető 2012 végén a köztévé Kunigunda úti gyártóbázisa előtt demonstráltak éhségsztrájkkal. Ugyanitt már 2011-ben is tiltakoztak, többek között a nagy köztévés leépítés és a kiretusálós Lomniczi-bortány miatt.

Névtelen tulaj küldi el az éhségsztrájkolókat

A Nagy Navarro Balázs vezette demonstrálók ellen garázdaság és rendzavarás szabálysértése, rágalmazás, becsületsértés, jó hírnév megsértése, gyülekezési joggal való visszaélés és köztisztasági szabálysértések miatt fordult az MTVA a Fővárosi Törvényszékhez más hatóságokhoz.