Törőcsik Mari iskolatársa voltam

2015.03.09. 14:48 Módosítva: 2015.03.09. 15:00

Nemsoká indul egy projektünk az SZFE 150. jubileumára. Talán a blog a legjobb szó rá, rendszeresen megjelenő anyagokat tervezünk, gifeket, miniklipeket, portrékat, ilyesmiket azokról a diákokról, akik az elmúlt 150 év alatt ide jártak, és minket inspiráltak, vagy a munkájuk, vagy a személyük.

- ezt Nagy Marcell nyilatkozta az Indexnek, amikor a Sorstalanság évfordulója kapcsán megkerestük, hogy mostanság miket is csinál. Mesélt egy csomó mindenről, és mintegy mellékesen megemlítette, hogy csinálnak egy ilyen projektet is. 

Ugyanis idén 150 éves a Színház- és Filmművészeti Egyetem, úgyhogy a három végzős diák, Damokos Attila, Szórád Máté és Nagy Marcell elindította az szfe150 névre keresztelt projektet, amiből eleinte annyit lehetett látni, hogy a legkülönbözőbb emberek fotózták magukat

#szfe150

feliratú trikóban. Most viszont kiderült, hogy mindez a felvezető kampánya volt az szfe 150 nevű tumblrnek, ahová folyamatosan (a tervek szerint hetente) kerülnek majd fel az egyetem meghatározói arcairól készült:

  • fotók
  • gifek
  • coubok

Az első ilyenen  Törőcsik Mari szerepel, egy körhintával, hiszen értik, egy Körhinta című filmmel lett filmsztár.

Ezt mindenki tudja róla, de azt talán nem, hogy hogy 1954 és 1958 között ugyanabba az iskolába járt, mint:

Kovács Patrícia:

#szfe150 Sirály próbán: "Csehov forog a sírjában!" /Horvai István/

A photo posted by SZFE150 (@szfe150) on

Malek Andrea

#szfe150 "Kisfiam, kapsz egy fekete parókát és minden rendben lesz." /Versényi Ida/

A photo posted by SZFE150 (@szfe150) on

vagy videós kollégánk, Szabó Peti is:

(még több kép az instán)

A sajtóanyag szerint a sajátos oktatási rendszernek köszönhető a közvetlen mester és tanítvány viszony, és az az inspiráló légkör, amiben ez a rendhagyó, évfordulós kampány is létrejöhetett, amiben tehát a most bemutatott hagyományos fekete-fehér portrékon túl lesznek formabontóbb gifek és coubok is, lehet feliratkozni rájuk Tumblren, Instagramon és Facebookon is, és nyilván az egész végén, szeptemberben az SZFE 150. tanévének indulásakor lesz egy látványos kiállítás is az egészből.