Ennyi volt a Top Gear műsorvezetőjének

2015.03.25. 16:17 Módosítva: 2015.03.25. 22:09

Óriási a balhé a világ legnépszerűbb autós műsora körül, miután Jeremy Clarkson műsorvezető voltaképpen mindenkivel összebalhézott, letiltotta a BBC a képernyőről, a rajongók pedig peticióba kezdtek mellette. A BBC általános vezérigazgatója, Tony Hallt azonban nem hatották meg a rajongók, és szerda délután bejelentette, hogy

fájó szívvel, de megválik a csatorna a műsor emblematikus figurájától.

Clarkson az egyik forgatáson támadt rá a műsor producerére, akit annyira megvert, hogy a férfit végül kórházi kezelésre szorult. A BBC szerint Clarkson ezzel átlépett egy olyan határt, amit már nem tudnak tolerálni.

A BBC belső vizsgálata megállapította, hogy Clarkson mindenféle indok nélkül támadt rá a producerre, szidalmazta és végül meg is ütötte, aminek köszönhetően a szája is felrepedt. A verekedés előtt Clarkson folyamatosan üvöltözött a producerrel, ezt még a tartozkodási helyükként szolgáló newcastle-i hotel ebédlőjében is hallották, miközben azzal fenyegette a férfit, hogy kirúgatja.

Ehelyett most a vezérigazgató Clarksont rúgta ki, pontosabban nem hosszabbította meg a most márciusban lejáró szerződését. Vele együtt a műsor másik két ikonikus karakterének, Richard Hammondnak és James Maynek is lejár a szerződése márciusban, de a belső vizsgálat miatt a tárgyalásokat átmenetileg felfüggesztették. Ráadásul április végén a BBC-n indul egy kvízműsor is, amit pont Jeremy Clarkson vezetne. A vezetőség állítólag ettől a munkától nem fosztaná meg a műsorvezetőt, vagyis csakis rajta áll, hogy marad Top Gear nélkül a BBC-nél, vagy teljesen megszakítja velük a munkakapcsolatot.