Ágnes
-13 °C
0 °C

Központilag is lemondta Magyar Nemzet-előfizetését a Parlament

2016.02.08. 17:39

Az Országgyűlés hivatala lemondta a Magyar Nemzet központi előfizetését január elsejével – tudta meg az Origo. Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy újságjukat nem rendelhetik meg a parlamenti alelnökök és bizottsági elnökök idén az Országgyűlés Hivatalának keretéből. A hírt a a Parlament sajtóirodája is megerősítette az Origónak. Mint mondták „január elsejével, informatív és mértékadó napilapok ezután is a hivatali egységek rendelkezésére állnak”, - amivel valószínűleg arra utaltak, hogy a Magyar Nemzetet már nem tartják mértékadónak. Tényi István még pénteken feljelentést tett.

A napilapok közül egyébként a legtöbbet Népszabadságból rendelnek, szám szerint 36-ot. A kormánypárti Magyar Időkből és Magyar Hírlapból 26-26-ot. A Népszavából pedig 14-et. A Blikkből 14-et, míg a Borsból 11-et.

A hetilapok közül a Heti Válasz vezet 36-al, őt követi a HVG 32-vel. Ezután a Magyar Demokrata és a Magyar Narancs következik 14-14 darabbal.

Kövér László tavaly a Simicska-botrány kirobbanása után a Magyar Hírlapnak azt találta mondani, hogy "a Magyar Nemzet és a Hír Televízió a mi szempontunkból nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként". Ráadásul szerinte Simicska Lajos, aki ugye évtizedekig a párt legfontosabb gazdasági háttérembere volt, "a magyar közélet betegségének egyik tünete".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.