Újabb 25 millió dollárt ítéltek meg Hulk Hogannek

2016.03.21. 23:33

Vélhetően példát akar statuálni a floridai bíróság, ugyanis Holk Hogan szexvideója miatti perben újabb 25 millió dollár kártérítést ítélt meg az egykori pankrátornak - írja az AP. Az újabb megfizetendő összeg a Gawker tulajdonosa és a cég között oszlik meg, amiből 10 millió a tulajdonost terhel közvetlenül, és 15 millió dollár pedig mint büntetőkártérítést ítéltek meg, amit a cégnek kell fizetni. 

A Gawker természetesen fellebbezett az ítélet ellen, ami már így is elért egy olyan határt, ami közvetlenül veszélyezteti a médiabirodalom életben maradását. Hulk Hogan ügyvédje, Kenneth Turkel szerint a pénteki ítélettel anyagilag és erkölcsileg akarta a bíróság megkárosítani a Gawkert, hétfőn a gátlástalanságot büntették és egyben ezzel akarták a többi hasonló lap kedvét elvenni az ilyen jellegű anyagok publikálásától. 

Az érintettek reagáltak már reagáltak is a döntésre. A Gawker vezetője szerint a bíróság figyelmen kívül hagyott olyan tényeket, amelyek befolyásolhatják az ügy végkimenetelét és bízik abban, hogy végül ők fognak nyerni. Hulk Hogan, aki a helyszínen nem nyilatkozott, a Twitterén azt írta, hogy ő megmondta előre, hogy egy újabb óriást fog lecsapni. 

Hogan ügye 2012-re nyúlik vissza, amikor Nick Denton lapja lehozott egy videót, amiben a pankrátor és az egyik legjobb barátjának felesége szerepel nehezen félreérthető időtöltés közepette. Az aktus maga azonban körülbelül kilenc másodpercet tesz ki a videóból és Hogan maga is kérkedett vele, így a lap a kezdetek óta támadja Hogan eredeti panaszát, miszerint megsértették a magánszféráját.