12 ezer rendkívüli Népszabadság kerül az utcára

2016.10.19. 13:02

A Fedél Nélkül 12 oldalas mellékleteként, 12 ezer példányban fog megjelenni a Népszabadság rendkívüli száma, írja a hvg.hu. Amennyiben az összes példány elkel, utánnyomás is lesz.

Kepe Róbert, a Fedél Nélkül felelős szerkesztője, a Menhely Alapítvány koordinátora elmondta: "Nagyjából úgy fog kinézni, hogy egy bővített Fedél Nélkül jelenik meg, amiben a Népszabadság egy 12 oldalas mellékletként szerepel majd. A vendégszerzők közül most csak néhányat említenék, de publikál nálunk Megyesi Gusztáv, Tamás Gáspár Miklós és Uj Péter is."

A bővített, csütörtökön utcára kerülő Fedél Nélkült ezúttal is a legforgalmasabb fővárosi aluljárókban (pl: Blaha, Corvin-negyed, Nyugati stb.) lehet majd a legkönnyebben beszerezni, de vidékre is visznek belőle. A lapot továbbra is becsületkasszás rendszerrel lehet megvásárolni, a bevétel pedig adományként a hajléktalanokhoz kerül majd.

Az alkalom egyszeri, tehát először és egyben utoljára jelenik meg ilyen formában a Fedél Nélkül. A kérdésre, hogy ki finanszírozta a hajléktalanok által terjesztett lapnak a többletpéldányok nyomtatását, Kepe azt válaszolta: egy magát megnevezni nem kívánó civil szervezet biztosított célzott támogatást erre.