28 ezer milliárd forintért lehet eladó az HBO anyacége

2016.10.21. 10:18

A magyar államadósságnál kicsivel többet, 28 billió forintnak megfelelő összeget (100 milliárd dollárt) kellene letennie az asztalra az AT&T-nek, ha azt akarja, hogy a Time Warner komolyan foglalkozzon vele, írja a Hollywood Reporter. A legnagyobb amerikai telekommunikációs cégnek számító AT&T és a Warner vezetői nemrég arról tárgyaltak, mi lenne, ha közösen folytatnák, azaz az AT&T felvásárolná a Time Warnert.

A Bloomberg információi szerint ha a felvásárlás nem is jön össze, de a két cég közötti egyéb együttműködésnek nagy esélye van. A Time Warnert vezető Jeff Bewkes és a cég igazgatótanácsa egyébként már egyszer elutasított egy 75 milliárd dolláros ajánlatot, amit a 21st Century Fox tett két éve. Akkor az ajánlat 85 dolláros részvényárat jelentett (a Time Warner részvényeket jelenleg 82,99,dolláron jegyzik).

Az AT&T tavaly már bevásárolta magát a médiába, hiszen 48,5 milliárd dollárért megvették a DirecTV nevű műholdas tévét és internetet szolgáltató, de műsorgyártással is foglalkozó céget. A Time Warner azért vonzó, mert hozzájuk tartozik az HBO, a Turner kábeltévés hálózat, a CNN és a Warner Bros. stúdió.