A CNN eladásával járhat az évezred üzlete

2017.02.17. 22:08

Tavaly októberben írtuk meg, hogy születőben az utóbbi évek egyik legnagyobb üzlete. Az AT&T, Amerika egyik legnagyobb távközlési cége szemet vetett az egyik legnagyobb hollywoodi stúdióra, a Time Warnerre. Szerdán a részvényesek pedig meg is szavazták az üzletet, vagyis 85 milliárd dollárért cserébe megtörtént a két óriás egyesülése.

A Time Warnerhez nemcsak a Warner Brothers stúdió tartozik, ami filmeket és sorozatokat gyárt, de olyan tévécsatornák is, mint az HBO, a Cartoon Network és a CNN. Az AT&T pedig elsősorban mobilszolgáltató, de két évvel ezelőtt megvásárolták az Egyesült Államok egyik legnagyobb kábeltévé szolgáltatóját, a DirecTV-t is. A Los Angeles Times szerint az AT&T felismerte, hogy nem elég pusztán a közvetlen versenytársaival foglalkoznia, az olyan cégekkel kell hosszútávon megküzdenie, mint az Apple vagy a Netflix, akik másféle kihívásokat jelentenek majd.

Az összeolvadást még jóvá kell hagynia az Igazságügyi Minisztériumnak is, mielőtt hivatalossá válik. Egyes vélemények szerint előfordulhat, hogy a döntéshozók ebben a formában esetleg nem engedélyezik az üzletet és arra kötelezik a Time Warner-t, hogy válljon meg néhány csatornától a hivatalos egyesülés előtt.

A Reuters szerint szóba kerülhet esetleg a CNN eladása, ami esetlegesen egy másik, kisebb befolyással rendelkező céghez kerülhet, például a CBS-hez. A CNN eladása önmagában is egy nagy üzlet lehet, ami még jobban rávilágít, hogy mennyire gigantikus méretű cégekről van szó az AT&T és a Time Warner esetében.