Nem csak a jobboldal nyert a Népszabadság megszüntetésével

2016.11.08. 18:15
Megduplázta eladott példányszámát a Népszava, és az előfizetők száma is növekedett az elmúlt egy hónapban.

Több mint a duplájára emelkedett a Népszava napi eladott példányszáma a Népszabadság megszűnése, október 8. óta eltelt egy hónapban – mondta Láposi Elza, a Népszava Lapkiadó Kft. ügyvezető igazgatója az Atv.hu-nak

Az ügyvezető igazgató elmondása szerint a napi eladott példányszámok mellett az előfizetők száma is növekedett, és az online felületükön is nagyobb érdeklődés figyelhető meg.

A korábbi 4 ezer eladott példányszám egy hónap alatt 9 ezerre emelkedett, az előfizetők száma pedig ezer fővel nőtt.

Láposi Elza elmondta, „egyedüli baloldali lapként szeretnének eleget tenni az olvasók elvárásainak, ha már sajnálatos módon bezárták a Népszabadságot”. A Népszava Lapkiadó Kft. az ügyvezető igazgató elmondása szerint nyereséggel zárta az elmúlt évet. „A kiadó továbbra is működőképes, nincs tartozása és rendben van” – mondta Láposi Elza.

Rosszul hangzik, de mégis igaz, hogy a Népszava a Népszabadság megszüntetésének nagy nyertese. A Népszava korábban súlyos pénzügyi gondokkal küzdött, a megszorítások miatt a szerkesztőség 50 fősre apadt, majd a Népszabadság bezárása után pár nappal új tulajdonoshoz, a XXI Century Invest AG-hoz került; arról a lap munkatársai is csak találgatnak, ki áll a felvásárlás mögött.

Gál J. Zoltán, a liechtensteini cég által szintén felvásárolt Vasárnapi Hírek főszerkesztője, aki a Népszavával való integrációért is felel, azt mondta, a Népszava napokon belül megszűnt volna, a jövőben viszont az új tulajdonosi háttér és a tervezett átalakítások után képesek lesznek a lapot a többi felvásárolt termékkel együtt sikeresen működtetni.

Ne maradjon le semmiről!