Nem tudtak dönteni az esküdtek Bill Cosby zaklatási ügyében

2017.06.17. 20:03

Eljárási hiba miatt hatályon kívül helyezték a Bill Cosby ellen folyó egyik tárgyalást, számolt be róla a Reuters hírügynökség. A bíró azután döntött így, hogy az esküdtek hat napon keresztül tartó vita után sem tudtak konszenzusra jutni Cosby ítéletével kapcsolatosan. A tárgyalás három erőszakos cselekedetről szólt, amiket állítólag 2004-ben követett el Cosby, Andrea Constanddal szemben. Az amerikai Temple Egyetemen dolgozó nő azt állította, hogy 15 évvel ezelőtt munkaügyben ismerte meg Cosby-t, aki az intézmény egyik leghíresebb öregdiákja. Elmondása szerint egy alkalommal a férfi elkábította és szexuálisan zaklatta. 

Kevin Steele kerületi ügyész a bírósági döntés után rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, hogy újabb eljárást fognak indítani a színész ellen, amiben a mostani döntésnek nem lesz nagy szerepe.

Az amerikai színészlegenda elleni vádak 2014-ben kaptak nagyobb nyilvánosságot, majd 2015 nyarán a New York Magazine jelentetett meg egy számot, amiben 35 nő beszélt arról, hogy hogyan zaklatta őket a színész életük során. Ezekből az ügyekből viszont csak Andrea Constand ügye jutott el a bíróságig, részben azért, mert a szóban forgó ügyek jelentős része mostanra már elévült. Ennek ellenére Cosby ügyvédei továbbra is elég elfoglaltak lesznek, ugyanis jelen pillanatban négy másik eljárás is folyik ellene.