Nem a TV2, hanem egy brit cég veheti meg a Story4 tévé anyacégét

2017.11.28. 10:55
Korábban a TV2-t is érdekelte volna a Story4, a Story 5 és a Galaxy tévécsatornákat működtető Digital Media and Communcations Zrt. (DMC), de letettek az üzletről.

A 24.hu értesülése szerint ezen a héten már alá is írják a Story4, a Story 5 és a Galaxy tévécsatornákat működtető Digital Media and Communcations Zrt. (DMC) eladásáró szóló szerződést, a vásárló egy brit befektetési cég, a Glenshore csoport lesz. A Glenshore az eddigi többségi tulajdonos Project029 Kft.-t vásárolja ki a tévétársaságból, és megveszik a kisebbségi tulajdonosok üzletrészét is.

A lap szerint a Glenshore független vállalati pénzügyi és üzletfejlesztési cég, leginkább egyesülések, felvásárlások és tőkebefektetések környékén lehet találkozni a nevével, korábban olyan partnerekkel dolgozott, mint a Tesco, a Time Warner vagy az ABN AMBRO. A felvásárlással ismét Borsány-Gyenes András lesz a cég vezetője, őt a DMC éléről év elején távolították el elég fura körülmények között, többek közt azért, mert nem akarta a céget a TV2-nek eladni. Borsány-Gyenes törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett az akkori többségi tulajdonos ellen.

Az új tulaj kicsit át is fazonírozza a csatornákat: a Story4-ből TV4 lesz, a Story5-ből Story4, a Galaxy  Galaxy4 néven fut majd tovább, és elindítanak egy Film4 nevű adót is. A DMC a 2016-os pénzügyi évet 2,4 milliárd forint nettó árbevétel és 545 millió forint nyereséggel zárta adózás után, szóval nem volt rossz befektetés.