Tarlósék szerint ők nem is politikai támogatásként használták Scarlett Johansson szavait

2019.10.08. 09:52

Egészen különös „magyarázatot” adott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Scarlett Johansson vs. Tarlós István-ügyre. A kormányközeli Bors az önkormányzati választás finisében közölt egy képet Scarlett Johansson és Tarlós István budapesti főpolgármester korábbi találkozójáról, többek között a következő szavak kíséretében: „A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul”, valamint „az különösen tetszett a színésznőnek, hogy sok fiatalt, kisgyermekes szülőt látott a városban, ami nagyon fontos a jövő szempontjából. Nem minden városban van ez így, ahol élete során forgatott”. Ennek ellenére a főpolgármester-helyettes közleményében úgy fogalmaz:

Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, fél órás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő – ahogy közleményében maga írja – ennek kapcsán „megosztotta vele őszinte elismerését”. Egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük, vagy használtuk fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak. Szeretnénk biztosítani őt, hogy a demokráciát nem féltjük Magyarországon, továbbá mi is arra biztatunk mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13 -án.

marv
Fotó: Jay Maidment / Marvels Black Widow

A közlemény arra válaszként jelent meg, hogy Johansson tegnapi közleményében kijelentette:

Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.

A főpolgármester-helyettes ezzel kapcsolatban azt is közölte, „Nem tudjuk, hogy Scarlett Johansson milyen formában feltett kérdésre válaszolt”, valamint hogy „a képek publikálásának időpontjáról egyébként a színésznőt képviselő filmgyártó cég döntött és engedélyezte azt.”

Ne maradjon le semmiről!