Mit nézzen, aki pihenni akar karácsonykor?

2007.12.25. 00:11

Önnek nem is kell mondani, hogy a Karácsony a mókáról, kacagásról a kajálásról és az ivászatról szól. Ja, és a családi vendégségekről, de az előbbiekkel (kaja, pia) még ez is elviselhető. Akár nyugodtan hagyhatja is egész nap a Filmmúzeumon a tévét, mert reggel kilenctől folyamatosan háború előtti magyar filmek pörögnek, közöttük számtalan vígjáték. A 111-es, Fiú, vagy lány?, Az ember néha téved, Orient expressz, Te csak pipálj, Ladányi, Nászút féláron, Estélyi ruha kötelező. De a délelőtti műsorsávból választható még Rodriguez mérsékelt humorú családi filmje a két kémgyerekről, aki megmenti kémszüleit (Kémkölykök, Tv2, 10:25). Röhögésre tökéletesen alkalmas Chaplin is - közben már felpukkan az első üveg sör/bor/pálinka, mert megjöttek a rokonok -, úgyhogy Nagyvárosi fények az m1-en 13:40-kor.

Enni legjobban főzőműsorok közben lehet, meg főzőműsorok előtt, meg két főzőműsor között, tehát semmiképpen ne mulasszuk el a Receptklubot, ami még az ünnepek alatt sem szünetel (RTL, 9:25). A Viasat3-on is lesz főzőshow Ünnep a konyhában címmel, Tisza Kata a meghívott vendég, akit eddig művészi pornókönyve és nagy mellei miatt tartottunk számon, most bemutatja főzőtudományát is (Viasat3, 18:30). Azt nem tudom, hogy képes-e valaki még izgulni a hatvanas évek NSZK indiánfilmjein, de azért melegen ajánljuk a Winnetou és Old Shatterhand a Halál Völgyében című színes, szélesvásznú, egészestés, magyarul beszélő kalandfilmet Lex Barkerrel (Tv2, 15:10), utána pedig rögtön egy nagyon pihent komédia, a Kutyám, Jerry Lee 2. (TV2, 16:40). Délutáni szunyókáláshoz pont jó aláfestő.

Az asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című Almodóvar mozira nyugodt lelkiismerettel süthetjük el azt a közhelyet, hogy „fergeteges komédia”, merthogy tényleg az (Europa, 18:20), arra vigyázzunk, hogy nehogy leöntsük magunkat halászlével a röhögéstől. Ez nem azért veszélyes, mert lehetetlen kimosni, hanem mert kárba megy az a drága leves. Nem is igazi ünnep az, ahol nem lép föl Bud Spencer és Terence Hill, szerencsére a Film+ gondoskodott erről a mókáról is (Bűnvadászok, 19:30). Ráadásul nem gond, ha erősen boros/unicumos/sörös állapotban már nemigen fogjuk fel a sztorit, hiszen az összes poént kívülről fújjuk, csak megfelelő ritmusban be kell nyögni. A Fantasztikus négyest azoknak ajánljuk, akik még karácsonykor is szeretik, ha egy filmben Kőemberré, vagy Gumiemberré változik valaki (HBO, 21:30), de maradt még a raktáron egy vígjáték is, a Taxi2 21:45-tl a film+on.

Akinek ez a kínálat nem elég, az járuljon a dvd-gyűjteménye elé és keresse ki a következő darabokat: teljes Bud Spencer és Terence Hill életmű. Nagy Lebowski, 40 éves szűz. Esetleg a Nagy zabálás, és a Szindbád velőscsont-jelenete sokszor újrajátszva.

Ha nem elégedett a kínálattal, kattintson ide, vagy ide!