Valóságshowban keres asztronautát Anettka

2003.04.24. 14:45
Visszaszámlálás címmel május elsején indul Anettka új tévés produkciója, amely a tervek szerint egy éven keresztül fut majd a Budapest TV-n. A jövő héttől induló valóságshowban egy éven keresztül minden héten hat fiatal lány vesz részt. A színhely, ahol együtt töltik az időt, egy űrállomásmodul másolata.

A tévénézők éjféltől reggel hétig követhetik a szereplők életét, és minden csapatból két lány juthat tovább. Egyet a nézők jelölnek, egyet pedig egy orvosokból álló testület. A tervek szerint a széria végére 104 versenyző közül választhatják ki a legjobbat.

A valóságshow szorosan összefügg a médiaszemélyiség tervezett űrutazásával: a versengés nyertese ugyanis a nagyszabású program tartalék asztronautája lehet. A műsor bevételeinek egy részéből kívánják finanszírozni a "pótpilóta" 3-3,5 millió dolláros kiképzési díját - válaszolta lapunk kérdésére Anettka, aki megerősítette: továbbra sem állt el az űrutazás tervétől.

A Columbia űrrepülőgép február elejei katasztrófája miatt legkorábban 2004 végén, 2005 elején teljesülhet álma. Saját bevallása szerint a szükséges teszteket 127 százalékra teljesítette, amire hétmillió emberből általában négy képes. A program elindításának legnagyobb kérdése így mostanra az emberi tényező helyett az útiköltség maradt, amely Anettka szerint továbbra is nagyjából 20 millió dollár, vagyis mintegy ötmilliárd forint körül van.

A műsorvezetőnek meggyőződése: több tehetős magánszemély érdeke, hogy 23 év után újra induljon utazással járó magyar űrprogram. Anettka szerint vannak Magyarországon olyan érdekcsoportok, elsősorban kereskedelmi nagyvállalatok, amelyeknek lenne elég pénzük, azt azonban, hogy mely cégekkel tárgyal, nem kívánta elárulni.

Anettka elmondta, hogy a heti nyertesek utazásokat és más ajándékokat kapnak, ezek értéke függ az emelt díjas telefonszámra beérkező szavazatoktól is. A produkció hetente 50-350 ezer szavazattal számol. A műsor alacsony költségvetéssel készül - szögezte le Anettka -, ám a részletekről nem kívánt nyilatkozni.