Animecsatornát indít nálunk a Sony

2007.06.27. 15:53
Az Animax nem konkurense a szintén japán rajzfilmeket sugárzó A+-nak. Merthogy annak helyére lép. Még több japán rajzfilmmel és még hosszabb műsoridővel indul a régi-új adó július 2-án.

Új, japán rajzfilmeket sugárzó csatornát indít Magyarországon július 2-án az AXN-t is működtető Sony Pictures Television International. Az Animax kizárólag japán anime sorozatokat és filmeket fog sugározni naponta este 8 órától hajnali 2-ig, pont úgy, mint a már évek óta működő A+. Sőt mindezt az A+ helyén nyújtja ezentúl a Sony, amely a sorozatokra specializált AXN mellett már eddig is két másik adót,(az AXN Crime bűnügyi csatornát és az AXN Scifit) működtetett már Magyarországon.

Új sorozatok

A friss külsővel induló Animax megtartja az A+ jelenleg is futó sikersorozatait (mint például a Inuyasha, a Yu Yu Hakusho, a Gravitation, a Cowboy Bebop, vagy a Trigun), ám jelentősen bővíti a programkínálatot, így júliustól a Bleach, a Death Note, és a Honey & Clover című sorozatok is láthatóak lesznek majd a csatornán.

Az Animax jelenleg 38 ország 36 millió otthonában 11 nyelven érhető el. A csatorna Ázsiában és Dél-Amerikában napi huszonnégy órában sugároz, napközben és déluátn gyereknek szóló rajzfilmeket is vetít, de leginkább a 15 és 29 év közötti fiataloknak szól. Az Animax elődjének, az A+ csatornának 4,6 millió előfizetője volt Közép-Európában, emiatt széles közönségbázissal kezdheti meg működését a most induló csatorna. Az Animax adása továbbra is ugyanabban az idősávban, ugyanazon a frekvencián marad, ahol eddig az A+ volt látható. A jövőben viszont az Animax jelenlegi napi hat órás adásidejének meghosszabbítását tervezi a Sony.

Az Animax Magyarországon kívül Romániában, Csehországban és Szlovákiában is látható lesz július 2-ától. A Sony hosszú távú tervei között szerepel, hogy Lengyelországban és más európai országokban is elindítsa a csatornát.