Friderikusz hatalmat is akar az ATV-n?

2006.01.06. 18:11
Napi egyórás politikai műsorral jelentkezik a showman februártól, de emellett információink szerint a Hit Gyülekezetéhez közel álló adó szakmai vezetését is átveheti. Az ATV délután bejelentette Szabó Stein Imre távozását.

Februártól hétköznaponként és vasárnap egy-egy órás közéleti-politikai elemző műsorral jelentkezik a Magyar ATV-n Friderikusz Sándor, közölte a médiaszemélyiség produkciós irodája csütörtökön az MTI-vel.

"Néhány hete az újjáalakulni készülő ATV főtulajdonosa és vezérigazgatója keresték meg Friderikuszt, aki alig két hétig tartó tárgyalás után gyorsan igent mondott ajánlatukra" - tudatták.

Az új műsor hasonló lesz A szólás szabadságához, de több lesz benne a helyszíni beszámoló, kapcsolás, és azok a bel- és külpolitikai tudósítások, amelyek egy-egy adott nap kiemelkedő eseményeihez kapcsolódnak. A közlemény szerint a stáb szervezése már elkezdődött, a műsor első adása 3-4 hét múlva kerülhet adásba.

A közlemény után az ATV vezetősége lemondta a péntek délelőttre tervezett sajtótájékoztatót, információink szerint azért, mert tegnap, a tárgyalások végső fázisában felmerült, hogy Friderikusz Sándor részt vállalna valamilyen formában az ATV szakmai irányításában is.

Szabó Stein távozik

"Alig két hónap alatt sikerült egy a magyar tévés piacon is kiemelkedő arculatot és műsorstruktúrát megvalósítanunk" - mondta kérdésünkre Szabó Stein Imre, az ATV arculatváltását levezénylő programigazgató, aki szerint Friderikusz Sándor biztosan növelni fogja az ATV nézettségét, de a médiaszemélyiségek mellett mindenképpen szükség volt versenyképes arculatra és új díszletekre is ahhoz, hogy a csatorna sikereket tudjon elérni az egyre erősödő hazai tévés piacon.

A televízió elnök vezérigazgatója szombat délután bejelentette: Szabó Stein Imre vezérigatgató helyettes távozik. Szabó Stein Imre határozott idejű szerződése január 3-án lejárt, az ATV vezetősége pedig úgy döntött, nem hosszabbítja meg. Bohács Zoltán az MTI-hez eljuttatott közleményében "köszönetet mond a csatorna megújult arculatának és január 9-től jelentkező új műsorainak előkészítésében végzett eredményes munkájáért".

Ismert médiaszemélyiségek

Friderikusz Sándoron kívül is több ismert médiaszemélyiséget csábított magához a megújuló ATV, így többek közt saját műsora lesz Juszt Lászlónak Magánbeszélgetés címen, Erdélyi Zsolt Superman Fehér folt címen vezet majd politikai műsort, amiben a politikusok civil barátaikkal jelennek majd meg, Hajdú Péter vasárnaponként jelentkezik a Névshowrral és külön műsort kap Györffy Miklós is. Az ATV emellett minden hétköznap este héttől 24 óra címmel hatvanöt perces hírblokkot sugároz majd, amelynek része lesz a híradó is. A hírműsorokat az RTL Klubnál is megfordult Kurucz Péter vezeti majd, míg a szerkesztő az évekig a Tv2 Tények című műsorát készítő Kert Attila lesz.

Friderikusz Sándornak egyébként nincs már esélye az országos csatornáknál: a köztévéből kirúgták, mert nyíltan bírálta az MTV vezetését, az RTL Klub és a Tv2 is pert nyert ellene, mivel a szerződését megszegve távozott a csatornáktól. A kártérítések kamatokkal növelt összeg jóval meghaladja a 300 millió forintot.