A Nagy Ő - ősztől új reality show a tv2-n

2003.06.25. 02:34
Őszi "pályamódosításának" szerves részeként új reality show indítására készül a tv2. A Nagy Ő eredetije a tv2 szerint a tavalyi év legnézettebb műsor volt Amerikában, az index viszont úgy tudja, hogy csak a 36 helyen végzett.
Új "párválasztó" reality show indul a tv2-n ősszel, amely szervesen illeszkedik a csatorna szeptemberben megvalósuló újrapozicionálási terveibe. A The Bachelor (Az agglegény) licence alapján készülő, A Nagy Ő magyar címmel bemutatandó műsorban egy fiatal és "mesésen gazdag" férfi - akinek személyét a tv2 egyelőre titokban tartja - arra vállalkozik, hogy a nyilvánosság előtt keresi meg élete párját. A főszereplő kegyeiért 25 nő versenyez majd; az első körben 18-at választ ki közülük "a nagy Ő". Velük a további részekben magyarországi és külföldi helyszíneken randevúzik. Azok a nők, akik nem nyerik el a főhős tetszését, kiesnek a játékból; az egyedülálló férfi az utolsó adásban jelöli meg azt a nőt, akiben megtalálni véli az igazit.

A magyar változat producere Radnai Péter lesz, a műsort a Big Brothert is készítő Interaktív Kft. gyártja.

Sikeres agglegények

Az ABC televízión vetített The Bachelor a tv2 által eljutatot sajtóanya szerint első epizódja 2002-ben a legnézettebb műsor volt az Egyesült Államokban, csaknem 10 millióan voltak rá kíváncsiak. A the futon critic nevű televíziós nézettségi adatokat közlő honlap szerint viszont a The Bachelor csak a harminchatodik legnépszerűbb műsor volt az évadban, átlagosan 10 740 000 nézték a műsort, míg a legsikeresebb Jóbarátokra majdnem 24 millióan voltak kíváncsiak. Ráadásul a The Bachelor a 2002-es őszi évadban a konkurens Joe Millionaira című show-val szemben is alulmaradt, ami akkor a második legnépszerűbb műsor volt a maga 23 milliós nézőtáborával.

A produkció sikerére tekintettel azonban elkészült annak női kiadása (The Bachelorette), amelyben 25 férfi verseng a főhősnőért, illetve a konkurens Fox megcsinálta a becsapós változatot Joe Millionaire címen, amelynek végén, az ünnepélyes esküvő után kiderül: a dúsgazdagnak beállított úriember valójában egy minimálbérből tengődő építőmunkás.

Ismét realityháború

Mindkét nagy kereskedelmi tévé a valóságshow-k új változataival készül az őszi szezonra: a tv2 romantikus show-jával szemben az RTL Klub a karibi szigeten forgatott Survivor - A sziget című, túlélőtábor-szerű produkciót indítja. A 2002-ben indult Big Brotherrel és Való világgal ellentétben ezek már nem naponta jelentkeznek majd, a csatornák hetente egy, esetleg több összefoglalót sugároznak.