Mária
-7 °C
3 °C

A Duna Televízió tényleg új csatornát indít

2006.03.23. 13:02
Április 16-án indul az Autonómia Televízió, ami etnikai kisebbségekkel fog foglalkozni napi 24 órában.

Az Autonómia Televízió, a Duna Televízió tematikus csatornája április 16-tól sugározza műsorát - tájékoztatta a médium szerdán az MTI-t.

"Az Autonómia Televízió a fiatal magyarságot megszólító, dinamikus, informatív, tájékozató és szolgáltató jellegű közszolgálati csatorna, amely jól kiegészíti és kiteljesíti a Duna Televízió küldetését" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, "Magyarországon az első tematikus közszolgálati csatorna, mely 2006. április 16-tól sugározza műsorát Európában, Grönlandtól Kis-Ázsiáig és Észak-Afrikában".

Az Autonómia Televízió célja "Európa kis népeinek, etnikai kisebbségeinek, autonómiáinak összekapcsolása, informálása, a határon túli magyarság önszerveződési törekvéseinek támogatása, a sikeres példák felmutatása, az egyes régiók gazdasági és kulturális helyzetének, az önigazgatás és a térségfejlesztés tapasztalatainak a bemutatása".

A tévé napi műsorideje 24 óra, 8 óra adás és 16 óra ismétlés - írták. A csatornát teljes egészében a Duna Televízió működteti majd.

Tematikus adókat akart indítani a Magyar Televízió is, de a hírcsatornaként működő Demokrácia Televízióból és a köztévé archívumából szemezgető nosztalgiacsatornából egyelőre nem lett semmi. Az elsőnek szánt közéleti adót tavaly nyáron vette nyilvántartásba az ORTT, ám az MTV anyagi nehézségei miatt úgy döntött a menedzsment, hogy abban az évben nem indítja el az M3-at.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.