Dehogy pihen Frei Tamás

2007.11.19. 16:14
Félreértette a sajtó Frei Tamást. Egy előadásán ugyan arról beszélt, hogy fáradt és abbahagyja a Dossziét, mégse pihen egy évig, hanem új műsort készít, amiben élőben jelentkezik majd be külföldről.

„A tizenegy éve indult Dosszié decembertől egy évig szünetel. Más típusú munkában is kipróbálná magát, és szeretne pihenni, feltöltődni. - Azzal vigasztalom magam - mondja -, hogy csak időlegesen, de közben érzek magamban egy olyan mély fáradtságot, amit nem tudok kialudni" - írta a Népszabadság szombati száma Frei Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem nagytermében tartott előadásának tudósításában.

A Dosszié szüneteltetése és a pihenés iránti vágy azonban mégsem jelenti azt, hogy Frei Tamás eltűnik a képernyőről, ahogy többek közt az Index és az Origó is megírta. Sőt új műsorral fog jelentkezni.

Új műsor, nem nyaralás

„Frei Tamással a TV2 idén négy évre szóló hosszú távú szerződést kötött, így nincsen szó arról, hogy a riporter eltűnne a képernyőről. Frei új műsorformátummal rukkol elő 2008-ban, és más struktúrában hozza a világot közelebb mindennapjainkhoz, 2009-től pedig folytatódik a Dosszié a TV2- n" - nyilatkozta Magyar Rita a csatorna pr-csoportjának megbízott vezetője.

Fáradtnak tűnik, de nem igaz

„Tulajdonképpen Dosszié lesz, de nem dosszié. Ugyanúgy a világról fog szólni, arról, ami engem érdekel a világból. A különlegessége, hogy élő adásban fogok jelentkezni a világ több pontjáról" - mondta el nekünk Frei Tamás, aki azért annyit elárult, hogy jövőre hat adás lesz, abból négyben külföldi helyszínekről fog majd élőben jelentkezni.

„Nem akarok sok mindent elárulni, mert akkor lelőném a poént, de annyit elmondok, hogy az első adás valószínűleg a Rio-i karnevál idején fog adásba kerülni. Egy régi álmom és elképzelésem fog valóra válni. Vannak külföldön hasonló műsorok, de ez nagyon a magyarokra, a magyar viszonyokra lesz szabva" - tette azért még hozzá a műsorvezető, aki az új műsort a Tv2-vel kooperációban készíti, sőt külföldi stábokat is bevon majd a munkába.

Nem igaz semmi sem

„Egy egyetemi találkozóról született a Népszabadság cikke, aminek semmi köze a valósághoz. Az Index írása pedig erős túlzás, és amit a nézettségről írtak, az sem igaz, hsizen legutóbb 200 000 nézővel verte meg a Frei Dosszié a Szökésbent." - nyilatkozta kérdésünkre a rémhírről Frei Tamás. (A cikkünkben szereplő nézettségi adatok a kereskedelmi tévéknél a siker fokmérőjének tartott 18 és 49 éves korcsoportra vonatkoznak, Frei Tamás pedig a teljes lakosság nézettségi mutatóira hivatkozott, amúgy helyesen).

„2009-től ugyanúgy folytatódik a Dosszié. Szóval nem igaz, hogy nagyon elfáradtam, hanem nagyon máson dolgozom, 24 órában készül az új műsor" - nyilatkozta az Indexnek Frei.