Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Friderikusznak 210 milliót kell fizetnie

2004.12.22. 23:07
A Fővárosi Bíróság kétszáztízmillió forint kártérítésre kötelezte Friderikuszt, mert otthagyta az RTL Klubot. A shwomannek már biztos fizetnie kell, csak az összeget kifogásolhatja.
Az RTL Klub szerint nagyságrendileg megfelelő mértékű összeg az a 210 millió forint, aminek megfizetésére kötelezte az általuk kezdeményezett eljárásban Friderikusz Sándor cégét első fokú, nem jogerős döntésében a Fővárosi Bíróság, közölte Kolosi Péter programigazgató szerdán az MTI érdeklődésére.

Hogy fellebbeznek-e az ügyben, azt még mérlegelik, de a megítélt összeg "nagyságrendileg rendben van" - mondta az előző nap meghozott döntésről nyilatkozva.

Máté Dorottya, Friderikusz Sándor sajtóreferense szerdán azt közölte az MTI-vel: a tévés külföldön tartózkodik, így nem tud jelenleg nyilatkozni az ügyben.

Kétszáztízmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Friderikusz Sándor cégét az RTL Klubbal szemben a Fővárosi Bíróság. A kártérítés jogalapja jogerős, összege nem. A kereskedelmi tévé azért indított pert, mert a Friderikusz Produkció 1999 márciusában felmondta a Meglepő és mulatságos című műsor szerződését, és nem engedte adásba a produkció aktuális részét.

"Friderikusz, aki akkor a TV 2-vel már tárgyalásban állt, a szerződésbontást azzal indokolta, hogy betelt nála a pohár: az RTL Klub nem szerepeltette frissen elkészült imázsfilmjében. A műsor utolsó részének leadásához csak úgy járult volna hozzá, ha a tévé nem utólag, hanem előre fizet", ugyanis "megbízható RTL-es forrásoktól" úgy értesült, hogy a tévé a szerződésbontás miatt már nem akart utalni, olvasható a lapban.

Az újság emlékeztet arra, ezután az RTL Klub bírósághoz fordult a műsor leállítása miatt okozott kár megtérítésére. Friderikusz is keresettel élt, annak kimondását kérve, hogy az RTL Klub megsértette üzleti jó hírnevét. A Legfelsőbb Bíróság közbenső ítéletben az RTL kártérítési igényét találta megalapozottnak még 2002-ben. Az összegszerűségről első fokon mostanáig folyt a per. Az RTL Klub 300 millió forintos igényt nyújtott be. A bíróság igazságügyi szakértő bevonásával 210 millió forint kártérítési igényt fogadott el elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.