A Tv2 szerint övék a saját főzőshow-juk

2008.02.22. 17:31
A Tv2 szerint szó sincs lopásról, a Tv2 Hal a tortán című műsora nem is hasonlít az RTL Klub Vacsoracsata című show-jára. A Tv2 szerint a két reality csak alapműfajában egyezik, jogvédett elemeket nem vettek másoltak le.

A Tv2 válaszolt azokra a vádakra, mely szerint a márciusban induló Hal a tortán című főzőműsor nem is a csatorna saját fejlesztése, csak lekoppintották az RTL Klub egyik külföldről vásárolt valóságshow-ját. A Tv2 és az RTL Klub műsora a megtévesztésig hasonlít egymásra, legalábbis, ami a szabályrendszert illeti. Mindkét műsor naponta jelentkező valóságshow, amiben öt játékos vendégeli meg egymást, főznek és sütnek, majd a hét végén pontozzák egymást.

A Tv2 és az RTL Klub műsora a megtévesztésig hasonlít egymásra, legalábbis, ami a szabályrendszert illeti. Mindkét műsor naponta jelentkező valóságshow, amiben öt játékos vendégeli meg egymást, főznek és sütnek, majd a hét végén pontozzák egymást. A két műsor közt az egyetlen különbség, hogy a Tv2 sztárokat versenyeztet a műsorban, míg az RTL Klub hétköznapi embereket, de az RTL show-jának első adásaiban is sztárok főznek, a civilek csak a következő hetekben tűnnek majd fel.

A Tv2 szerint a a főző show nem egy új ötlet vagy új formátum.

„Rengeteg alapműfaj ismert a tévés szakmában, úgymint vetélkedő, show műsor, valóságshow. Ezeket egyszerűen nem lehet kitalálni, és így ellopni sem" - nyilatkozta az Indexnek Magyar Rita, a Tv2 pr-vezetője.

Magyar Rita szerint a két műsor szabályrendszere sem azonos, a Hal a tortánban egy titokszobában vallanak és titokban pletykálkodnak majd a sztárok, szavazás nem lesz. Ennél többet azonban ne árult el a Tv2.

„Az RTL egy civilek közreműködésével készített főzős vetélkedőt akart indítani, de rádöbbent arra, hogy nem győzhet ezzel a formátummal, ezért most ők is ismert embereket keresnek a show-ba. Az RTL Kluba azonban csak három nappal a TV2 bejelentése után változtatta meg saját műsorának formátumot" - állítja Magyar Rita.