Új kórházsorozat a Tv2-n

2006.03.09. 10:29
Hiába bukott meg a Grace Klinika az RTL Klubon, a Tv2 újból humoros, amerikai kórházsorozattal próbálkozik.

Március 22-től új kórházsorozat indul a TV2-n, az alacsony nézettsége miatt "átmenetileg szünetelő" Buzera helyén. A szerda esténként, várhatóan este tíz óra után jelentkező sorozat az Egyesült Államokban House címen fut, magyar címéről azonban még nincs információ. A sorozat főszereplője, Dr. Gregory House (Hugh Laurie) rejtélyes kórképek felderítésén dolgozik, szinte nyomozóként keresi, hogy a megfejthetetlennek tűnő orvosi esetek különböző, látszólag ellentmondó tünetei valójában milyen betegségre utalnak.

Dr. House
Dr. House: cinikus és humoros... állítólag

House epidemológus, azaz járványügyekkel foglalkozó orvos, de munkáját egy egész orvoscsoport, neurológus, immunológus és onkológus segíti. Persze a mogorva, állandóan sántító főszereplőbe többen szerelmesek is, csak hogy az orvostudomány kérdései iránt kevésbé fogékony nézők se unatkozzanak.

Az amerikai tévéműsorokkal foglalkozó blogok szerint a sorozat a Helyszínelők képi világát és a Vészhelyzet szituációit elegyíti nem is kevés humorral és cinizmussal.

A sorozatot az Egyesült Államokban a Fox vetíti kedden esténként, a legnépszerűbb epizódot több mint 22 millióan látták, ami a reklámozók szempontjából kiemelten fontos 18 és 49 év közötti korcsoportban 20 százalékos közönségarányt jelentett a felaprózódott amerikai piacon is.

A főszereplő, Hugh Laurie egyébként idén megnyerte a Goldern Globe-ot férfi főszereplő kategóriában, persze ez még nem garancia a magyarországi sikerre, hiszen a tavalyelőtti győztes, Tony Shalhoub Monk nyomozója is óriásit bukott év elején a Tv2-n.