Megbukott az RTL kórházsorozata

2006.02.24. 13:48
A Grace Klinika első évadából még hátra van három rész, az RTL Klub mégis bizonytalan időre szünetelteti a sorozatot. Mindenről a Született feleségek tehet.

A program alacsony nézettsége miatt levette műsoráról a Grace Klinika című amerikai kórházsorozatot az RTL Klub, de a csatorna közlése szerint a sorozat kedvelői valamikor azért láthatják majd még az első évad utolsó három részét.

A Vészhelyzetet váltó amerikai sorozat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig az Egyesült Államokban a sorozatot nagy sikerrel vetíti az ABC. A Grace Klinika a tengerentúlon már a második évadnál tart, és sikerét az is mutatja, hogy az új évad szokatlanul sok, huszonnyolc epizódból áll. A sorozat jelenleg a hatodik legnézettebb program, epizódról-epizódra több mint 16 millióan követik figyelemmel a Seattle-i Grace Kórház rezidenseinek életét.

Magyarországon azonban a múlt héten már csak 1 248 698-en nézték az AGB Nielsen statisztikai adatai alapján, közönségaránya pedig 26,8 százalék volt csupán. Ez egyébként csak pár százalékponttal kevesebb, mint az RTL Klub jelenlegi átlagos közönségaránya a teljes műsoridőt és a teljes lakosságot figyelembe véve.

A Grace Klinikát egyébként először keddenként, a Vészhelyzet helyén vetítették, közönségaránya azonban akkor sem volt magasabb 28 százaléknál. Később a sorozat szerda estére, a Tv2-n vetített, ugyancsak fiatal, városi nőknek szóló Született feleségek elé került, de így sem lett sikeres. A Született feleségeknek ugyanis a későbbi kezdés ellenére is 350 ezerrel több nézője volt.

A műsor áthelyezésben egyébként nagy szerepe lehetett annak is, hogy az RTL Klub gyengélkedő sorozatát nem szívesen eresztette volna össze a Tv2 új, nagy költségvetésű műsorával, a Sváby András fémjelezte Nem a te napoddal, amely így most amerikai akciófilmekkel versenyez keddenként.