Újabb kórházsorozat az RTL Klubon

2005.12.20. 16:01
A Vészhelyzetet Amerika legnépszerűbb kórházsorozata, a Grey-klinika váltja majd januártól.

Januártól kéthetente láthatják majd a nézők a Magyarországon Grey-klinika néven futó sorozatot, amely egy gyermekkórház mindennapjait mutatja be, ezúttal nem az orvosok, hanem az orvos-gyakornokok nézőpontjából. A sorozatban öt gyakornok megpróbáltatásait követhetjük figyelemmel, ráadásul ezúttal nem csak nagy rutin, gégemetszés és defibrilláció lesz, de humor is.

Grey-klinika
Grey-klinika

A sorozatot Amerikában az ABC sugározza, már a második évadnál tartanak, és sikerét az is mutatja, hogy a második évad szokatlanul sok, huszonnyolc epizódból áll. A Grey-klinika jelenleg a hatodik legnézettebb program, epizódról-epizódra több mint 16 millióan követik figyelemmel a Seattle-i Grace Kórház rezidenseinek életét.

A sorozatban természetesen van szép, de visszahúzódó orvosnő, fehérnemű-modellből lett rezidens, és jóképű szomszéd srác is. Meg persze vér és műtétek minden mennyiségben.

A Grey-kórház eredeti Grey's Anatomy elnevezése egyébként nem a kórházra-, és még csak nem is a főszereplő vezetéknevére-, hanem a legnépszerűbb amerikai orvosi kézikönyv, a Henry Grey által írt Grey's Anatomy of the Human Body címére utal.

A sorozat januártól látható majd az RTL Klubon, a Vészhelyzettel váltja majd kedd esténként, főműsoridőben. A Vészhelyzet tavasszaé tér majd vissza az RTL Klubra. A Vészhelyzet sikere óta számos kórházsorozattal próbálkoztak már Magyarországon, de például az Egyesült Államokban a Vészhelyzet nagy konkurensének tekintett Chicago Hope is megbukott nálunk.