Megújul az RTL Klub

2005.12.19. 14:20
A csirkés fiú helyett high-tech szürkés-kékkel határozza meg saját magát a csatorna karácsonytól.

Két év után megújul az RTL Klub arculata, lecserélik a csatorna designját jelentő, úgynevezett station id-kat, a reklámok és az ajánló műsorok főcímklippjeit. Az új arculattal december 24-én este hét órakor találkozhatnak először a tévénézők.


Új

A retro, narancsságra-piros csíkokat új, high-tech dizájn váltja fel, amiben leginkább a szürke-és a hideg kék dominál, de megmarad a csatorna logójában is szereplő piros.

Az új design három hónapig készült, és a filmes eszközök mellett a Canon új digitális fényképezőgépének segítségével dolgozták ki a különleges hatásokat. A station id-k szereplői éppen ezért folyamatos mozgások helyett a cselekvés különböző fázisaival szórakoztatják majd a nézőket.

Az arculatváltás ellenére Both András színész marad továbbra is a csatorna hangja (A színész Benton doktor hangja a Vészhelyzetben), és a logó sem változik, pár az új station id-kban fekete-fehér lesz az RTL Klub felirat.


Trendi

A csatorna arculatváltásával párhuzamosan eltűnik majd az RTL Klubról az adó filmjeit eddig reklámozó csirkés fiú, de karácsonykor és szilveszterkor még lesznek különleges, ünnepi szpotok a reklámarccal és a gumicsirkével, sőt az adó el is temeti majd egy rövid jelenetben a sípoló csirkét.