Juttassa be Magyarországot a Monopolyba!

2008.01.24. 16:39
Készül a népszerű társasjáték Világkiadás alnevű változata, és nagy az esélyünk rá, hogy belekerüljünk. Az utóbbi fél év tapasztalatai alapján legalábbis mindenképpen, ugyanis klikkelni kell, abban pedig nagyon jók vagyunk. Itt az ideje, hogy újra egy emberként mozduljon a nemzet. Go! Go! Go! Klikk!

A Monopoly új, speciális kiadásában a világ városai szerepelnek majd, a játék hivatalos honlapján most 68 előre kiválasztott településre, köztük Budapestre is szavazhatunk, a húsz legtöbb szavazatot kapott város pedig február 29-én bekerül majd a játékba. Emellett saját városokat is jelölhetünk (például Kalocsát, Kassát, Vindornyalakot, vagy Pornóapátit, amit szeretnénk), ezek közül a legnépszerűbbekkel szintén rendeznek majd egy szavazást március első hetében, a két legjobb innen is bekerül majd a játékba. A 68 várost a honlapon egy-egy rövid leírás és fénykép mutatja be, Budapestet a méltán híres Parlament képével, valamint a figyelmet a termálfürdőkre, a multikulti közegre és a gyönyörű Andrássy útra felhívó ismertetővel ajánlják kattintásra.

Figyelem! A 68 város között éppúgy szerepel Pozsony vagy Bukarest, versenyben vannak a szerbek és a szlovénok is, ráadásul legalább ennyire vonzó ismertetőkkel. A bukaresti Parlament ugye Európa legnagyobb, illetve a világ második legnagyobb épülete, ami a Monopolyban még stratégiai előnyt is jelenthet. Rövidre fogva: tessék klikkolni, hiszen egyértelmű, hogy a régiót csak és kizárólag mi képviselhetjük méltóképpen, ráadásul itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy a világ végre megismerje nemzetünket, játékos formában. Még hogy Budapest Törökország fővárosa, nevetséges.

Monopoly, történet

A Monopoly minden idők legnépszerűbb társasjátéka, amelyben területekkel és épületekkel gazdálkodhatunk, eladhatunk és bérelhetünk, célunk a gazdasági fölény és a monopólium elérése. 1935 óta - amikor egy Charles Darrow nevű radiátorügynök kitalálta – több mint 750 millióan játszottak vele. Az eredeti verzió Atlantic Cityt ábrázolta, ám a játék sikerével párhuzamosan megjelentek egyéni piacra szabott verziók, így magyar változat is, magyar városokkal.

A játéknak számítógépes változata is fut, Monopoly Tycoon néven. 1990-ben az amerikai Szerencsekerék producerei tévébe is megpróbálták adaptálni, ám a műsor nem volt sikeres. A Monopolynak számos nem hivatalos, illetve erősen ihletett verziója van, őskorban vagy űrben játszódó, de létezik gettós, farmgazdálkodási, gyorséttermi, munkanélküli és pokémonos változat is. És persze ne felejtsük a Gazdálkodj okosan!-t se. Tavaly nyáron Ridley Scott állítólag bejelentette, hogy thriller-vígjátékot tervez készíteni a játékból.

Rajtalegyünk!

Kattintásban jók vagyunk

A világ legszebb érméjét kereső szavazáson jelenleg is globális háborúban állunk, olvasás közben nyomjanak egyet az ötvenesre, biztos, ami biztos. Ennek a versenynek az eredményeit február másodikán ismerhetjük meg.

Múlt év tavaszán a műfajt az alapokig lecsupaszító klikkversenyben - ennek a lényege csak annyi, hogy melyik országból kattintanak többet - rendben helytálltunk. Nagyrészt techrovatunk háborús propagandájának köszönhetően a negyvenedik helyről egy-két hét leforgása alatt az elsőre kerültünk, megelőztük Lengyelországot, Chilét, Izraelt, de még az egyik legharciasabb nemzetet, az első kört megnyerő Japánt is. (A háború azóta sem ért véget, a jelenlegi körben szégyenszemre másodikok vagyunk.)

Októberben Talmácsi és a motorsport apropóján is háborúba sodródtunk, akkor a spanyolokkal, és ismét csak mi voltunk a jobbak. Egyértelmű, hogy a magyar nemzet igenis képes összefogni a sorsdöntő pillanatokban. Rajta hát, irány a Monopoly!