Monica Lewinsky 25 ezer dollárért nem lép fel

2002.12.16. 12:53
Politikai támadások miatt nem léphetett fel a Monica Lewinsky az olasz köztévé egyik műsorában.
Monica Lewinsky az olasz állami televízió (RAI) által kifizetett 25 ezer dollárral távozik Itáliából, csupán azért, mert nem jelent meg a képernyőn - derült ki a hétfői olasz sajtóból.

A Fehér Ház volt gyakornoka, akinek neve összekapcsolódott a Bill Clinton amerikai elnök körül kirobbant szexbotránnyal, azért tartózkodott Rómában az utóbbi napokban, hogy két televíziós műsorban is szerepeljen. A szerződés értelmében először a "Domenica in" című, vasárnap délutáni show-produkciónak lett volna a vendége, ám az esemény előtt több napilapban is éles kritikák jelentek meg. Több politikus és publicista azt kifogásolta, hogy Lewinsky borsos honoráriumát az adófizetők pénzén eltartott RAI köztévé fizeti, ráadásul a szexbotrány részleteit főműsoridőben tárgyalták volna ki, amikor gyerekek is ülnek a készülékek előtt.

Monica Lewinsky mosolyog
Lewinsky méltatlankodva mondta el a külföldi sajtó képviselőinek, hogy a vele tervezett interjúban nem lett volna semmi felháborító. Vallomást tett volna arról, hogy a fehér házi botrány milyen mértékben adott a későbbiekben erőt számára az élet egyéb területein.

A másik műsor hétfőn késő este ment volna adásba, amikor a gyermekek már az igazak álmát alusszák. A RAI-nak e fellépés ellen nem volt kifogása, csakhogy szombaton, amikor a beszélgetés stúdiófelvételét kezdték el éppen, Monica észrevette a kivetített háttérben Bill Clinton hatalmas fényképét, és a feliratot: "Szexgate. A nő, aki megrengette a Fehér Házat". Ennek hatására Lewinski maga rohant ki a stúdióból, faképnél hagyva a műsorvezetőt, és a többi meghívottat.

Ez utóbbi szereplésével kapcsolatban előzőleg nem született végleges megállapodás, de a "Domenica in"-ben tervezett interjúról már készült érvényes szerződés, ezért Lewinsky ügyvédei 20 ezer dolláros összeget kértek a RAI-tól a szerződés megszegése miatt, tovább 5 ezret pedig a költségek fedezésére vasaltak be.