Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Kirúgják a Tévémacit, mert nem elég népszerű

2006.08.25. 10:48
A köztévé főadóján kis szünet után novemberben indult újra az esti mese, de most újra megszüntetik, mert nem hozta a várt nézettséget.

Az esti mese nézettsége elmaradt a várakozástól, ezért megszűnik az m1-en - írja a Népszabadság. Hogy mikortól nem látható a legkisebbeknek szóló műsor, az a napilapból nem derül ki. A port.hu-n szeptember 3-ig minden este megtaláltuk a mesét az m1-en. Az m2-n eddig is volt Tévémaci, körülbelül egy órával később, mint a főadón, azonban a napilap értesülése szerint ennek a műsorideje is rövidebb lesz.

Nem gyermekbarát a köztévé


Az 1960-as évek közepén született

A több mint negyvenéves Tévémacit nem olyan régen rehabilitálta az MTV. Fischer András kereskedelmi igazgató tavaly novemberben személyes sikereként említette, hogy az esti mese kis szünet után visszakerült a képernyőre, mert mint akkor mondta, ezzel vissza lehet csábítani a gyerekeket az MTV-re.

A köztévé eddigi műsorstruktúrája azonban eddig sem volt kifejezetten gyerekbarát, mert miközben nemzetközi és magyar csatornák is megélnek gyerekműsorok sugárzásából, az MTV-n ébredés után hétköznap és hétvégén is mese helyett a Nap-kelte látható. Az MTV-t eddig is bírálták a szülők, mert a mese nem mindig azonos időpontban kezdődött, hanem valamikor fél hét és hét között.

A köztévé nem kívánt reagálni a Népszabadság értesülésére, mint mondták, az új műsorstruktúráról szeptember elsején tartanak sajtótájékoztatót. Az Indexnek ezidáig nem sikerült elérnie Holub Katalin sajtószóvivőt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!