Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

MDF: Szüntessék be a valóságsókat

2003.01.24. 19:28
A valóságsók betiltását, vizsgálatot, szankciókat követelnek az MDF képviselői az ORTT-nél. Válasz nincs, mert a testület egyelőre nem működőképes.
A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja közleményben szólította fel pénteken az ORTT illetékes testületét, hogy a valóságsók sugárzása miatt hivatalból indítson vizsgálatot és a lehető legszigorúbb szankcióval büntesse az alkotmányos elvekkel és a törvénnyel ellentétes, közerkölcsöt romboló média magatartását.

Szászfalvi László, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága elnöke a közleményben felháborítónak tartja, hogy "egyes kereskedelmi televíziók a médiatörvény nyílt megszegésével, az emberi személyiséget és az emberi méltóságot megalázó módon mutatnak be társadalmi közerkölcsöt súlyosan romboló műsorokat".

Erkölcsi érzékenység

Az MDF-es politikus szerint a valóság- és beszélgetős show műsorok súlyosan sértik "az alkotmányos elveket és a vonatkozó törvény rendelkezéseit, több millió magyar állampolgár erkölcsi értékeit meggyalázzák és a gyermekek lelki-szellemi fejlődésére nézve rendkívül kártékonyak és ártalmasak."

Ezért az MDF felszólítja az érintett kereskedelmi televíziók felelős vezetőit, hogy "haladéktalanul szüntessék be ezeket az adásokat, vagy szigorúan - az érintett törvény betűjének és szellemiségének megfelelően - csak késő éjszakai adásként vetítsék azokat".

Az MDF nyilatkozata immár a második hasonló témájú felhívás a héten: szerdán a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői szólították fel nyilatkozatukban a nézőket a valóságsók bojkottálására, a műsorkészítőket pedig ezen programok beszüntetésére.

Mint ismeretes, az Országos Rádió és Televízió Testület - Körmendy-Ékes Judit korábbi elnök távozása okán - jelenleg nem működőképes, mivel tagjainak száma a médiatörvényben megszabott minimális, ötfős létszám alá csökkent.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.