Az Echo Tv tulajdonosa megvette a Magyar Hírlapot

2005.09.16. 15:52
Széles Gábor 76 százalékos tulajdonrészt vásárolt a napilapban, ezzel tovább bővül az Echo Tv-ből és egy hírügynökségből álló cégbirodalom.

Ma délután bejelentették, hogy Széles Gábor, a héten indult Echo Tv tulajdonosa megvásárolja a Magyar Hírlapot is. Az üzletember információink szerint a napilap 76 százalékos tulajdonrészét vásárolja meg, de az érvényes jogszabályok miatt hivatalosan csak 24 százalékos részesedése lesz a Magyar Hírlapot kiadó cégben, a többi Dr. Vissi Mária, a Műszertechnika vezérigazgató-helyettesének tulajdonába kerül. Széles Gábor egyébként a Műszertechnika elnök-vezérigazgatója és tulajdonosa.

#alt#
A Magyar Hírlap új tulajdonosa

Széles Gábor a vásárlást bejelentő sajtótájékoztatón megígérte, hogy nem szól bele az újság szerkesztésébe, a tulajdonosváltást nem kísérik majd elbocsátások, és a Magyar Hírlap ezentúl is kiegyensúlyozott, független újság lesz.

Széles Gábor a Napi Gazdaság információi szerint médiabirodalom építésén fáradozik. A cégcsoport jelenleg még csak a héten induló Echo TV-ből, illetve az ugyancsak most debütáló internetes site-ból, az echotv.hu-ból és az Echo Hírügynökségből áll.

Az Echo TV műsora az Amos 1 műholdon keresztül már elérhető, és tekintettel arra, hogy az idén kódolatlanul lövik fel a jelet, az erre alkalmas műholdvevő-készülékkel rendelkezők már láthatják a televízió adását. Mindeközben a kábeltelevíziós szövetségekkel is megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy a csatorna adása milyen feltételekkel kerülhet a szolgáltatók csomagjába.