Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Perelik az RTL-t és Pongót

2003.05.16. 10:22
Szerződésének megszegése és a tv2 jó hírnevének csorbítása miatt kártérítési pert indított a Big Brothert készítő Interaktív Kft. Pongó, illetve tisztességtelen piaci magatartás miatt a Magyar RTL Televízió Rt. ellen.
Beleznay Zsolt, a cég jogi képviselője az MTI-nek pénteken elmondta, az egykori szereplőt jelenleg hétmillió forintra perlik a szerződésében foglaltak megsértése miatt; az ügy első tárgyalási napját már ki is tűzte szeptember végére a Fővárosi Bíróság. Ötmilliót azért követelnek Pongótól, mert megszegte azon vállalását, hogy a BB-projekt alatt máshol nem szerepel, kétszer egymilliót pedig azért, mert - a szerződésében foglaltak ellenére - nem az Interaktív Kft.-n keresztül vállalt fellépést.

A kárösszeg növekedhet, amennyiben Pongó újabb nyilvános szerepléseket vállal, hozzátéve: álláspontjuk szerint a jó hírnév sérelmét a sajtóban a tv2-ről és a BB-ről tett nyilatkozataiban valósította meg Pongó.

A jogi képviselő közölte, a konkurens országos kereskedelmi csatornát működtető társaságot azért hívták perbe, mert álláspontjuk szerint annak tudnia kellett a Pongó szerződésében foglaltakról. Szerintük ezt bizonyítja, hogy többször is úgy nyilatkoztak, amennyiben a BB egykori szereplőjének helyt kell állnia átszerződéséért, átvállalják ennek terheit.

A BB volt szereplője február elején jelent meg az RTL Klubban; Kereszty Gábor, a tv2 vezérigazgatója akkor úgy nyilatkozott, valamilyen formában jogi elégtételt kívánnak szerezni.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.