Féregevéssel a kisebbségekért

2007.03.20. 11:37

Ugye, mennyire hiányzott már, hogy végre megint kövér férgeket egyenek főműsoridőben? Közelről fényképezve, hogy jól lehessen látni, ahogy a fogak feltépik az állat nyálkás szelvényeit, és a még vergődő testből kifröccsen a sárgás, zsíros nyirokváladék. Vagy inkább mégsem? Hogy inkább fúj, ez már tényleg annyira, de annyira gusztustalan? Gyere már be, asszony, nézd, milyen mocskos egy műsor megy a tévében?

Merthogy újból itt a Rettegés foka, amit ugyan két éve már egyszer letudtunk, undorodott, meg tiltakozott is mindenki az ORTT-elnöktől a plébánosig, akinek hivatalból undorodnia és tiltakoznia kell, most viszont kezdődhet megint az egész. Szörnyülködő kritika az Új Ember tévémellékletében, liberális értelmiségi fanyalgás az Élet és Irodalomban, meg persze hogy „azért ez már tényleg több a soknál, véletlenül odakapcsoltam, és hát nem egy csótányt csókolgat Anettka a tévében? Hogy mik vannak, mondja meg Gézukám!”


Kristóf

Az extrém akadályverseny szabályai ugyanazok, mint az első szériában, még Lilu, a túlhúzott szemöldökű műsorvezető is maradt, a különbség csak annyi, hogy akkor Fekete Pákó, most meg LL Junior hajt le egy bögre meleg szart miközben ötven méter magasan egyensúlyoz egy daruról lelógó mászófal tetején.

Mi meg megint bevesszük, hogy az a televíziózás legmegrázóbb műsora, amikor hat bulvárhíresség úttörőnyakkendőt köt, hogy végig menjen egy erdei akadálypályán. Zsákban futás, legfeljebb a zsák meleg marhavérrel van csurig.

Pedig nem is olyan szörnyű műsor a Rettegés foka. Ha nem lenne benne féregnyelés, még a tizenhatos karika sem kellene, viszont, ha nem is szándékosan, de többet tesz a kisebbségek diszkriminációja ellen, mint a közszolgálati televízió a Sorstársak és az Együtt összes ismétlésével. Plusz Kisfilmek a nagyvilágból. Mert itt van egy rakás megélhetési kisebbségi, aki abból él, hogy olyan, amilyennek elképzeljük. Azokat. A buzikat és a cigányokat. Aztán kiderül, hogy a buzik is tudnak falra mászni, legfeljebb előtte fél kiló szájfényt kennek magukra. Meg hogy a cigányok mindent megtesznek a csapatért. A jövő héten pedig megmutatják, hogy a szilikonmellek sem tartanak fenn a víz felszínén. Egy tévhittel megint kevesebb.

Persze kit érdekelne ez az egész pondrók, patkányok és nyers, meleg bárányagyvelő nélkül? Ki nézne meg este tízkor a Játék határok nélkül sokadik átdolgozását, főleg ha odaát, a Tv2-n Dobó Kata épp arról beszél, hogy milyen volt a szex Andy Vajnával?

Szarevés és patkánysimogatás nélkül senki nem látná, hogy Steiner Kristóf nem sikolt fel és nem sír azonnal Özge kutya után, ha felviszik egy daru tetejére, vagy hogy LL Junior sem fejeli le lendületből Lilut, ha tesónak szólítja.


LL

Persze ettől még nem lesz az országban kevesebb homofób vagy rasszista, és nem is ez a diszkrimináció elleni harc leghatékonyabb eszköze, de legalább kicsit jobban megismerjük azokat az egysíkú bulvársztárokat, akik azért vannak a Blikkben, mert melegek vagy romák. Aztán kiderül, hogy nem csak.

Úgyhogy örüljünk a férgeknek, meg Anettkának, aki végre megint berágta magát egy országos kereskedelmi tévé műsorába! Együnk tücsköt meg csótányt, jól átsütve, nagy adag vegetával és egy leheletnyi fehér borssal nem is olyan rossz az.