Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Horváth Aladárral tárgyalt a tv2

2003.04.07. 17:15
Újabb közleményt adott ki a tv2 a Bazi nagy roma lagzi című műsorral kapcsolatban. A csatorna vezetői megbeszélést folytattak Horváth Aladárral, az Országos Cigány Önkormányzat elnökével.
A tv2 új közleménye beszámol arról, hogy Horváth Aladár, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a tv2 vezetőinek meghívására 2003. április 7-én megbeszélést folytatott a tv2 székházában annak nyomán, hogy a televízió a közelmúltban műsorára tűzte a széles körű vitát kiváltó Bazi nagy roma lagzi című szórakoztató műsort. A tv2 vezetői ismételten elnézést kértek azoktól a személyektől és közösségektől, akiket és amelyeket a műsor önérzetükben megbánthatott.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke megállapította, hogy a tv2 műsorpolitikája kevés kivételtől eltekintve különös és hatékony szerepet vállalt a roma népesség társadalmi elfogadtatása és integrációja előmozdításában. A tárgyalás résztvevői egyetértettek abban, hogy rendkívül fontos a médiatörvény és az Újságíró Etikai Kódex maradéktalan megtartása, a szabálysértések pedig fegyelmi vizsgálatot vonnak maguk után - írja a dokumentum.

A tv2 a jövőben új műsorkészítői megoldásokat is alkalmaz annak érdekében, hogy a roma népességhez tartozó magyar állampolgárok életét minél hitelesebben, minél sokoldalúbban mutassa be nézőinek. Ennek megvalósításában továbbra is teret kapnak roma származású alkotók. Újabb műsorszámok foglalkoznak majd az EU-csatlakozás romákra és más hátrányos helyzetű társadalmi rétegekre gyakorolt hatásával, polgárjogi, rasszizmus elleni esetek tényfeltárásával - olvasható a közleményben.

A tv2 vezetői bejelentették, hogy a televízió szakmai tanácskozást szervez a roma közösség életének bemutatásáról, a kisebbségek és a média viszonyáról. Horváth Aladár közölte, hogy a konferencia szervezésében az Országos Cigány Önkormányzat is készséggel részt vesz.

A dokumentumot az OCÖ részéről Horváth Aladár, a tv2 részéről Pintér Dezső elnök, Kereszty Gábor vezérigazgató és David Stogel ügyvezető igazgató írta alá.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.