Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Netes tüntetés a South Parkért

2004.01.21. 15:41
Mozgalom szerveződik az interneten azért, hogy valamelyik magyar tévé műsorára tűzze a South Park című rajzfilmsorozatot. A csatornák terveiben egyelőre nem szerepel a sorozat.
Jézus és a haverok a South Parkban
Jézus és a haverok a South Parkban
Az interneten tiltakozik rajongók egy csoportja az ellen, hogy az HBO levette műsoráról a kultikus amerikai rajzfilmsorozatot, a South Parkot. A South Parkot a magyar népnek című oldal készítői szeretnék elérni, hogy akár az előfizetéses mozicsatorna, akár valamelyik másik tévé ismét műsorára tűzze a sorozatot.

Az Index megkérdezte az HBO-t, de a tévénél közölték: idén nem szerepel a műsortervben a South Park. A Viasat 3 - ezen a csatornán látható a Simpson család - arról tájékoztatta az Indexet, "egyelőre" nem tűzik műsorra a rajzfilmet.

A Simpsons miatt egy alkalommal már elmarasztalta az ORTT a Viasatot; a kifogásolt epizódban a cigányságot sértő jelenetet vélt felfedezni a médiahatóság. Hasonló érzékenységű nézők a South Parkban tetszőleges kisebbség vagy többség elleni izgatást találhatnak; az Egyesült Államokban főként az egyházak képviselői keltek ki a sorozat ellen, amelyet azonban ma is nagy sikerrel vetít a Comedy Central tévé.

A Jobbik nem ismeri

Az Index megkérdezte a Jobbikot, tiltakozának-e a South Park ellen, ahogy korábban a matula.hu klipjével tették. A párt sajtóosztálya válaszában azt állította, hogy a sorozatot nem ismerik, ezért nincs róla véleményük. Kijelentik azonban, hogy "más ember vallását sértő dolgokat nem tolerálunk".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.