Sztárpletykál a Tv2

2007.06.19. 15:25
A bulvármagazin után sztármagazint is indít a Tv2 nyár közepétől. Ősztől részben ez a műsor tölti majd ki az Egy a száz ellen megszűnése után maradó fájó űrt. A magyar és külföldi sztárok magánéletében vájkáló Favorit műsorvezetője Szekeres Nóra és a telefonos vetélkedőkből ismert Váczi Gergő lesz.

Új, sztárokkal foglalkozó napi magazinműsort indít nyáron a Tv2, így a csatornánál is elkülönülnek ezentúl a bulvárhírek és a sztárpletykák. Az először nyár közepén adásba kerülő műsor a Favorit címet kapta, és minden hétköznap 19:35-től lesz majd látható az Aktív után.

A Favorit két házigazdája a Sztárok a jégenből ismert Szekeres Nóra és a csatornánál délutáni telefonos vetélkedőket vezető Váczi Gergő lesz, akik hetente váltják majd egymást a képernyőn.

A tervek szerint a sztármagazinban a pletykák mellett bemutatják majd egy-egy magyar sztár napjait, sőt régi, talán már kicsit elfeledett sztárokat is felkeresnek a műsor készítői, hogy megmutassák, hogyan is élnek most az egykori hírességek. Emellett kiemelten foglalkoznak majd a Tv2-n futó sorozatok szereplőinek magánéletével.

A Favorit indulásával az Aktívból ugyan nem tűnnek el a sztárhírek, de sokkal kevesebb szó esik majd a hírességekről, és a bulvármagazin ezután már inkább bűnügyekkel, szórakoztató riportokkal vagy éppen fogyasztóvédelemmel foglalkozik majd. A Tv2 ezzel a lépéssel egyébként az RTL Klub mintáját követi, ahol a Fókuszból már évekkel ezelőtt kivált a régen Kapcsolat, idén már Reflektor néven futó magazin. A Reflektor azonban főműsoridőben csak ajánlókkal jelentkezik, a teljes műsor hétköznaponként hajnali egy után kerül csak adásba.

A bulvárhíradók versenyét egyébként jelenleg az RTL Klub vezeti, a múlt héten a 18 és 49 év közötti korcsoportban a Fókusz 39,4 százalékos közönségarányt ért el, míg az Aktívot csak az éppen tévét ülők 33,4 százaléka választotta. A műsor ennek ellenére sikeresnek számít, hiszen közönségaránya messze a csatorna átlaga felett van, ráadásul nyáűr óta rendre megveri a vele szembe küldött Szeress most! című magyar szappanoperát.

Az Index információi szerint az új sztármagazint azért ékelte a programstruktúrájába a Tv2, hogy ezzel pótolja a megszűnő Egy a száz ellent, mivel a csatorna műsorrendjében ősztől várhatóan nem szerepel napi vetélkedő.