Cannes-ban versenyez a Kontroll

2004.04.21. 16:43
Antal Nimród Kontroll című játékfilmje és Mundruczó Kornél Kis Apokrif No. 2 című rövidfilmje is szerepel a május 12-én kezdődő 57. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában - jelentették be ma délelőtt Párizsban a fesztivál sajtótájékoztatóján.
A nemzetközi filmszakma legjelentősebb eseményeként elismert Kill Bill 2-t információs blokkban vetítik. A fesztivál nyitófilmje Pedro Almodóvar botránygyanús versenyen kívüli darabja, a La mala educación.

A vendéglátó franciák a versenyben Agnes Jaoui (Comme un miracle), Olivier Assayas (Clean) és Tony Gatlif (Exils) filmjével képviseltetik magukat. Tíz év után először került be a válogatásba német film: Hans Weingartner Die fetten Jahre sind vorbei című alkotásában a Good Bye, Lenin főszereplője játszik. Az idei cannes-i filmvetélkedőn 11 ország 18 filmjéről dönt a Quentin Tarantino vezette kilenctagú zsűri, köztük három mozisztár, a francia Emmanuelle Béart, a skót Tilda Swinton és az amerikai Kathleen Turner. Magyar film nem jutott a döntőbe, de az Un certain regard - Egy bizonyos tekintet elnevezésű szekcióban vetítik Antall Nimród Kontrollját.

Nem Tarantino dönt a Kontrollról

Tekintse meg képeinket!
Antal Nimród