Új adók árasztják el a kábelhálózatokat ősztől

2003.07.18. 15:19
AXN néven új akciócsatorna indul, de jön a Humor 1 és a HBO 2 is. A Minimax helyén esténként pedig a TV+ és a Berényi-klán jelentkezik majd.
Új televíziós csatornát vezet be ősszel a Sony Pictures Entertainment Magyarországon - értesült a Világgazdaság. Az AXN elnevezésű csatorna az akció- és kalandfilmek kedvelőit próbálja majd éjjel-nappal szórakoztatni.

Kaland, akció, ismétlés

Az adó már most is népszerű Japánban, Spanyolországban, Portugáliában és Dél-Amerika számos országában, leginkább sorozatokat sugároz, a spanyol verzió műsorán például többek közt szerepel a nálunk is bemutatott Profiler- a pszichozsaru, a Medicopter, az Alias és a Largo Winch is. Az Index információi szerint a magyar AXN adását ugyan külföldről fogják átvenni, de minden műsort szinkronizálnak majd.

Peresztegi Zoltán a Sony Pictures Entertainment résztulajdonában lévő HBO Magyarország marketingmenedzsere az Index kérdésére elmondta, hogy az AXN a tervek szerint nem prémium csatorna lesz, így árát beépítik a kábeltévé-csomagba, külön nem kell majd érte fizetni.

Az AXN mellett a cég, a lengyelországi minta alapján, ősszel elindítja az HBO 2-t, az HBO kiegészítő csatornáját, melyet a mozicsatorna előfizetői élvezhetnek majd. Az adó az HBO filmbázisára épül, azaz ugyanazok a filmek fognak futni mindkét adón, azonban főműsoridőben a két csatorna egymástól eltérő stílusú műsort sugároz majd. Kezdetben a UPC direkten és néhány kábelrendszeren lesz fogható az adás, így előfordulhat, hogy ugyanazért a pénzért valaki egy mozicsatornát kap, míg az ismerőse vagy barátja rögtön kettőt.

Humor, és Barátok közt a rajzfilmek után

A Világgazdaság információi szerint a Sport 1 csatorna tulajdonosa is új tévéadóval szeretné színesíteni a magyar médiakínálatot, ezért Humor 1 néven vígjáték-adót indítanak várhatóan október elején. Az Index kérdésére a Sport 1 Televízó Rt. képviselője elmondta, hogy az egyre jobban szegmentálódó magyar televíziós piacon amerikai és haza gyártású sorozatokkal, vígjátékokkal szeretnék kiszolgálni a nézők, leginkább a városi fiatalok, igényeit. A Humor 1 várhatóan napi tizenhat órás műsorát a tervek szerint a legkisebb kábelcsomagba tartozó előfizetők is elvezhetik majd.

Az Index információ szerint az RTL Klub és a Minimaxot birtokló Mediatech Médiai is új csatorna indításán gondolkodik. A TV+ elnevezésű adón az első időszakban a Barátok közt és más sorozatok ismétléseit sugároznák. A Világgazdaság értesülései szerint az adó a Minimax frekvenciáján, a rajzfilmek utáni esti műsorsávban jelentkezik majd.