TV+: új RTL-csatorna szeptemberben?

2003.06.26. 16:01
Az Index információi szerint az RTL Klub új tévécsatornát indít szeptemberben, amely az első időszakban a Barátok közt és más sorozatok ismétléseit sugározza majd. Az RTL-nél nem nyilatkoznak a TV+ néven készülődő új adóról.
Új, országos csatorna indítására készül az RTL Klub - tudta meg az Index. A szeptembertől kábelen fogható TV+ az első időszakban az RTL Klub (és Magyarország) legsikeresebb tévéműsora, a Barátok közt című szappanopera, valamint más sorozatok ismétléseiből állítja össze műsorát.

Információink szerint a TV+ reklámértékesítését az RTL Klub intézi ugyan, de az új csatorna nem kizárólag a Magyar RTL Televízió Rt. tulajdona lesz.

Tárgyalások folynak

A UPC Magyarország kábeltársaság neve elhallgatását kérő munkatársától megtudtuk: tárgyalások folynak az RTL és a UPC között a TV+ sugárzásáról, ezért nem kívánnak nyilatkozni sem az új adó műsorszerkezetéről, sem az indulás várható időpontjáról. A UPC alapelve az, hogy az alapcsomagba csak az "általános" műsort szolgáltató tévék kerülhetnek, a specializált, tematikus adók a drágább kábelcsomag előfizetésével érhetők el. Valószínű. hogy a fikciós műsorokat "újrahasznosító" TV+ emiatt specializált adóként kerül majd a kábeltársaság nyilvántartásába.

Az RTL Klubnál - arra hivatkozva, hogy az illetékesek szabadságukat töltik - nem adtak további felvilágosítást a TV+-ról.