Tudom, mit nézünk jövő nyáron

2004.08.06. 12:10
Várhatóan az egyik legnagyobb dobás a Mission: Impossible 3 lesz Tom Cruise-zal - a cnn.com kitekintője.
Lassan itt az ősz és az Oscar-találgatások is elkezdődnek, a CNN mégis inkább már a jövő nyár borítékolható kasszasikereit vette számba. Bár az előrejelzések szerint kevesebb szuperhősre számíthatunk, bőven lesznek folytatások és a múlt nagy sikereinek feldolgozásai.

Mission

Cruise = Ethan Hunt, szuperügynök
Bár Joe Carnahan rendező nem is olyan rég kilépett a megaprojektből és a producereknek új rendező után kell nézniük, szinte biztosra vehető, hogy 2005-ben a Mission: Impossible 3 lesz a nyár egyik sikerfilmje. A sztoriról még semmi nem szivárgott ki, de annyit már lehet lehet tudni, hogy a forgatókönyvet Frank Darabont (A remény rabjai, Halálsoron) írja és a forgatás a tervek szerint szeptember 6-án indul. Az új rendező személyéről sincs még hír, de valószínű, hogy az első két rész után Brian DePalmát és John Woo-t szintén nagy név követi majd a rendezői székben.

Galaxis

Douglas Adams 1978-as Galaxis útikalauz stopposoknak című kultuszkönyve Garth Jennings rendezésében kerül jövőre a mozikba és a szereplők között ott lesz John Malkovich, Sam Rockwell, Bill Nighy és Martin Freeman is. Freemanre és Nighy-ra a magyar nézők az Igazából szerelemből emlékezhetnek; Freeman a kicsit gátlásos pornó-fénymérőt játszotta, Nighy pedig a film egyik fénypontja volt a veteránrocker szerepében. Jennings-nek egyébként nem lesz könnyű dolga: valószínű, hogy a Galaxis útikalauz népes rajongótábora árgus szemmel figyeli majd, a filmkészítők hűek maradtak-e Adams klasszikusához.

Izmok

Az idei Nagy Sándor és a Trója után a beolajozott, kardlapogató hősök kedvelőinek Ridley Scott új filmje szerez majd kellemes perceket; a Kingdom of Heaven (Mennyei királyság) a XII. századi keresztesháborúk idején játszódik. A főszereplő Orlando Bloom oldalán olyan nagy nevek szerepelnek majd, mint Eward Norton és Liam Neeson.

Jedi és a többiek

Nagy érdeklődés előzi meg az utolsó pro-Luke Skywalker-mesét is -- a Star Wars III.: A Sithek bosszúja a tervek szerint május közepén kerül az amerikai mozikba.

2005 várható bemutatói között van még Vin Diesel kultfilmjének, az XXX-nek második része, a Batman folytatása, és a Rózsaszín párduc legújabb feldolgozása Steve Martinnal.