Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Kistehén: Nem leszek karácsonyi dísz a fán

2002.12.05. 12:29
A fejhangon kántáló sárga állat legújabb filmjében is a rövid, dekonstruált nyelvi szerkezetek repetitív mintázata mellett száll síkra, azaz öncélúan ismételget jobbára értelmetlen mondatokat.
"Nem leszek karácsonyi dísz a fán" - szögezi le többször nyomatékosan a Kistehén, a főszereplésével készült két és fél perces rajzfilmben. A Sziget fesztiváltól függetlenedett rajzfilmhős december 5-től négy héten keresztül lesz látható minden Hollywood Multiplex moziban vetített film előtt.

A fejhangon kántáló sárga állat legújabb filmjében is a rövid, dekonstruált nyelvi szerkezetek repetitív mintázata mellett száll síkra, azaz öncélúan ismételget jobbára értelmetlen mondatokat. Szerkesztőségünk tagjain végzett gyorsteszt alapján úgy tűnik, mindez két és fél percig mosolyfakasztó hatással bír.

A hintás Kistehén filmhez hasonlóan ezt az epizódot is Igor Lazin rendezte, a zenét és a szöveget pedig Kollár-Klemencz László írta. A figurát alkotó MyFILM Stúdió jelenleg a Kistehén rajzfilmsorozat előkészítésén dolgozik, amelynek megvalósulásáig további rövidfilmek megjelenése várható, az igazi rajongók pedig egy hamarosan megjelenő Kistehén könyvvel tarthatják magukat folyamatosan szinten.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon az ország legszebb vidékei közül!