Miklós
-7 °C
4 °C

A brit McDonald's visszavág

2004.08.23. 12:35
A 'Super Size Me' Anglia partjai felé közeleg -- a gyorsétteremlánc pedig elébement a veszélynek - adta hírül a Guardian.
A mai angol lapok hasábjain megjelent hirdetést első pillantásra bősz hamburgerellenzők művének hihetnénk. A szöveg a hamburgerek és a sültkrumpli ellen indított egyértelmű támadás; a hirdető kijelenti, hogy ha egy ember harminc napon át csak hamburgeren él, meghízik és annyira leromolhat az egészsége, hogy orvosai eltanácsolhatják a szokatlan étrendtől.

Az olvasók meglepetésére a hirdetést nem más helyezte el, mint a McDonald's. A világ legnépszerűbb gyorsétteremláncát annyira aggasztja Spurlock nagy port kavaró filmje, hogy szokatlan ellenkampányba kezdett. Mivel a 'Super Size Me' a héten debütál az Edinburghi Filmfesztiválon, és három héten belül kezdik vetíteni az angol mozik, a cég úgy döntött, felkészül a támadásra.

Nem teljes az egyetértés

"Meglepődnének, ha tudnék, mennyi mindennel egyetértünk, ami ebben a filmben elhangzik" - így a McDonald's. "A film lényegi mondanivalója, miszerint nem jó, ha túl sokat eszünk és túl keveset mozgunk, igaz."

Ezután természetesen arra is kitérnek, hogy egy átlag McDonald's-vásárlónak hat évig tartana ezt a mennyiségű hamburgert elfogyasztania, amit Morgan Spurlock megevett a forgatás harminc napja alatt. Azt is állítják, hogy a filmben Spurlock eltúlozta a mozgáshiány mértékét is.

Vita salátával

Az angliai McDonald's szóvivője, Amanda Pierce elmondta: "Biztosak akartunk lenni abban, hogy igazi vitára kerülhet sor és az emberek a mi véleményünket is meghallgathatják."

A hirdetés kitért arra is, hogy a gyorsétteremben Big Mac és sültkrumpli mellett salátákat, gyümölcsöket és bio-ételeket is fogyaszthatnak az angol vásárlók.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!