Emma
3 °C
10 °C

Csábító Tarantino, megrontott Almodóvar

2004.05.13. 14:04
Míg Quentin Tarantino a zsűrin belül csábít, a vásznon Padro Almodóvar gyerekkori megrontása folyik. Az 57. Cannes-i Nemzetközi Fesztiválon egy filmkritikus leskelődött.
"Egy szinttel a menny felett érzem magam" - jelentette be Quentin Tarantino, a Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke, aki legutóbb 1994-ben járt a fesztiválon, mikor az Arany Pálma fődíjat vette át a Ponyvaregény (Pulp Fiction) című filmjéért - jelentette a helyszínről Lou Lumenick, a Post filmkritikusa.

"Kedvencem a test melege!"

Emmanuelle Béart
"Kedvencem a test melege!"- hallotta meg Lumenick Tarantino érdekesebb megjegyzését, amivel a zsűritag Kathleen Turnerhez fordult.

A Kill Bill rendezője aztán kifejtette az ötvenes színésznőnek, hogy az 1980-as remake-re, A test melege (Body Heat) című erotikus thrillerre gondol, amely elindította Turnert a sztárság felé.

"Szerintem még Lawrence Kasdan (A test melege rendezője) is megdöbbenne, ha hallaná ezt" - válaszolta a rekedtes hangú Turner, akit legutóbb a Jóbarátokban Chandler transzvesztita apjaként láthattunk.

Lumenick szerint Quentin Tarantino később viszont egy másik zsűritaggal, a negyven felé közelítő francia színésznővel, a 8 nő-ben is szereplő Emmanuelle Béarttal próbál "bizalmas közelségbe" kerülni.

Oscart Gael Barcia Barnernek

A fesztivált tegnap este a spanyol rendező, Pedro Almodovar komplex thriller komédiája a Bad Education nyitotta. A bennfentesek máris arra tippelnek, hogy a főszereplő Gael Garcia Bernal esélyes egy Oscarra a filmben nyújtott színészi teljesítményéért.

Bernal Almodóvar önéletrajzi ihletésű filmjében egy olyan színészt alakít, aki egy volt papot zsarol, aki gyerekkorában molesztálta őt. A mexikói sztár Che Guevarát is játssza a The Motorcycle Diaries című filmben, amit a Sundance fesztiválon aratott nagy sikere után Cannes-ban is vetítenek.