Szarumánt kivágták a Gyűrűk Urából

2003.11.24. 14:30
A gonosz varázsló jelenete sem a második rész végére, sem a harmadik elejére nem passzolt. Így az csak a DVD-változaton lesz rajta.
Peter Jackson, a Gyűrűk Ura-filmtrilógia rendezője vonakodva bár, de kivágta Szarumán és ezzel Christopher Lee jeleneteit A király visszatérből.

- Úgy döntöttünk, - mondta el Jackson az Ain't It Cool Newsnak - hogy a Szarumán-képsorokat a DVD verzióba félretesszük. A jelenetet eredetileg A két toronyhoz vettük fel, követtük a könyv menetét, azonban a Helm-szurdok ostroma után nem lett volna szerencsés berakni még hét percnyi anyagot a filmbe. Ezért akkor jó ötletnek tűnt, hogy megmentjük a jelenetet és ezzel indítjuk majd a harmadik részt.

- Azonban A király visszatér különböző vágásait végignézve - folytatta Jackson - nagyon kilógott a Szarumán-jelenet, sokkal inkább a második epizód befejezésének tűnt, mint az új rész kezdetének. Nem lett volna szerencsés Szarumánnal indítani, mikor ő már többet nem kap szerepet a történetben. Így szomorú szívvel azt a döntést hoztuk, hogy áttesszük a hét percnyi jelenetet a DVD változatba.

A király visszatér december 17-én kerül az amerikai mozikba és várhatóan január elején lesz a hazai bemutató.