Natália
-3 °C
7 °C

Szex és trendiség használtan

2004.03.13. 16:57
"A műsorból próbálunk öltözködési ötletet szerezni, de néha úgy nézünk ki, mint a lemmingek" - mondta egy vásárló, aki hét ruhadarabot szorongatott a Szex és New York szereplőinek ruhatárát kiárusító bizományi áruházban. Az egy hónapja befejeződött sorozat trendi darabjaival együtt a vásárlók többsége a szexi szingliséget is megvenné.
Dolgozó nők százai lógtak el a munkahelyükről napközben, hogy megrohamozhassák az Ina bizományi boltot. "1000 dollár felárért már elővásárolhattak az élelmesebbek" - mondta Ina, a boltvezető. A vásárlók a négy szingli: Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis), Samantha (Kim Cattrall), Miranda (Cynthia Nixon) trendteremtő ruháiról úgy vélik, bármely harminc fölötti nőt szexivé tehetnek.

#alt#Rajongók kedvéért az eladók a ruhákra azt a képet rakták, amelyik jelenetben szerepet játszanak: egy rózsaszín hálóingre például az a filmkocka került, mikor Carrie az orosz szeretőjét várja.

A legértékesebb darabokat az HBO aukción értékesítette, mely bevételét a főszereplők kedvenc jótékonysági alapjainak adományozták. A top-tervezők tervezte ruha többi darabját a kiárusítás előtt a stáb-tagok vitték el. Természetesen a főszereplők is megtarthatták a szívükhöz nőtt darabokat, mint Sarah Jessica Parker a Manolo Blahnik tűsarkúját.

Óriási tűsarkú, miniruha

Mindezek sem riasztottak vissza senkit attól, hogy az Ina bizományboltban több órás sorbanállás után végigturkálják a maradék ruhatárat, hogy valamennyire a szexuális kalandok aurájának közelébe kerülhessenek.

"Sikerült! - kiáltotta egy harminc körüli nő egy piros gyöngyökkel kiragott magassarkút szorongatva, ami 270 dollárjába került - Megszereztem Samantha cipőjét." Míg Kim Cattrall 40-es lábbeliket hord, Sarah Jessica Parker ruhamérete szokatlanul kicsi (2-es), így sokan emléknek veszik meg ezeket, sokan pedig azért, hogy egy aukciós szájton, például az eBay-n értékesíthessék.

"Röhögnöm kell magunkon - mondta egy hét ruhadarabot szorongató negyvenkörüli nő - a műsorból próbálunk öltözködési ötletet szerezni, de a sportos, bohém, elegáns ruhák ötvözetével néha úgy nézünk ki, mint a lemmingek."

A kiállítás legdrágábbja egy 500 dolláros flitteres fekete Chanel miniruha volt, a legolcsóbb - 70 dollár - egy piros forrónadrág.

A hat Emmy-díjat és nyolc Golden Globe-ot nyert széria népszerűségét az elemzők szerint a nyílt női szexuális témájával összeegyeztető ruhatárának is köszönhette.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.