Szex és trendiség használtan

2004.03.13. 16:57
"A műsorból próbálunk öltözködési ötletet szerezni, de néha úgy nézünk ki, mint a lemmingek" - mondta egy vásárló, aki hét ruhadarabot szorongatott a Szex és New York szereplőinek ruhatárát kiárusító bizományi áruházban. Az egy hónapja befejeződött sorozat trendi darabjaival együtt a vásárlók többsége a szexi szingliséget is megvenné.
Dolgozó nők százai lógtak el a munkahelyükről napközben, hogy megrohamozhassák az Ina bizományi boltot. "1000 dollár felárért már elővásárolhattak az élelmesebbek" - mondta Ina, a boltvezető. A vásárlók a négy szingli: Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis), Samantha (Kim Cattrall), Miranda (Cynthia Nixon) trendteremtő ruháiról úgy vélik, bármely harminc fölötti nőt szexivé tehetnek.

#alt#Rajongók kedvéért az eladók a ruhákra azt a képet rakták, amelyik jelenetben szerepet játszanak: egy rózsaszín hálóingre például az a filmkocka került, mikor Carrie az orosz szeretőjét várja.

A legértékesebb darabokat az HBO aukción értékesítette, mely bevételét a főszereplők kedvenc jótékonysági alapjainak adományozták. A top-tervezők tervezte ruha többi darabját a kiárusítás előtt a stáb-tagok vitték el. Természetesen a főszereplők is megtarthatták a szívükhöz nőtt darabokat, mint Sarah Jessica Parker a Manolo Blahnik tűsarkúját.

Óriási tűsarkú, miniruha

Mindezek sem riasztottak vissza senkit attól, hogy az Ina bizományboltban több órás sorbanállás után végigturkálják a maradék ruhatárat, hogy valamennyire a szexuális kalandok aurájának közelébe kerülhessenek.

"Sikerült! - kiáltotta egy harminc körüli nő egy piros gyöngyökkel kiragott magassarkút szorongatva, ami 270 dollárjába került - Megszereztem Samantha cipőjét." Míg Kim Cattrall 40-es lábbeliket hord, Sarah Jessica Parker ruhamérete szokatlanul kicsi (2-es), így sokan emléknek veszik meg ezeket, sokan pedig azért, hogy egy aukciós szájton, például az eBay-n értékesíthessék.

"Röhögnöm kell magunkon - mondta egy hét ruhadarabot szorongató negyvenkörüli nő - a műsorból próbálunk öltözködési ötletet szerezni, de a sportos, bohém, elegáns ruhák ötvözetével néha úgy nézünk ki, mint a lemmingek."

A kiállítás legdrágábbja egy 500 dolláros flitteres fekete Chanel miniruha volt, a legolcsóbb - 70 dollár - egy piros forrónadrág.

A hat Emmy-díjat és nyolc Golden Globe-ot nyert széria népszerűségét az elemzők szerint a nyílt női szexuális témájával összeegyeztető ruhatárának is köszönhette.